En collage av forskjellige scener og individer fra forskjellige filmer og fotoshoots, som viser en rekke følelser og omgivelser.

Våren 2022

Musikaler, drama og ekte følelser!

ASSASSINS

Skarpladd, internasjonal musikalsuksess om drømmen om å ta livet av en president. Dette er smart, morsomt og skarpt musikkteater, hvor du får se sterke navn fra både eget ensemble, i tillegg til at vi gjestes av tre store musikalnavn: André Søfteland, Mari Lerberg Fossum og Jason Nemor Harden.

Norgespremiere: 5. februar på Store Scene

Fire personer feirer en bursdag med en kake tent med stearinlys ved et spisebord.

DETTE ER IKKE OSS

Nytt stykke fra Monica Isakstuen. Dramatiker Monica Isakstuen har i de siste par årene slått seg opp som en av de nye, norske dramatikerne som det knyttes store forventninger til – både nasjonalt og internasjonalt. 

Urpremiere: 26. januar i Teaterkjelleren

Fire uskarpe bilder av en persons ansikt i bevegelse.

SULT

Sluker Hamsuns klassiker. Dette blir Hamsun sett med nye øyne. Brutalt underholdende, tidløst og lekent. Espen Hjort, norsk regissør med sitt daglige virke i Nederland, har valgt seg denne klassikeren som utgangspunkt for sitt første regiarbeid i Norge. 

Premiere: 17. februar på Lille Scene

SOLITAIRE

Uroppføring av et av Lars Noréns siste stykker. DNS inngår i et unikt samarbeid med flere ulike skandinaviske teatre om uroppføringen av Solitaire av Lars Norén. Verket har urpremiere på Dramaten i Stockholm, og spilles på DNS i mars. 
Premiere: 5. mars i Teaterkjelleren

To smilende menn vendt mot hverandre mot en oransje bakgrunn.

PATRICKS TRIKS

Nytt stykke om å bli storebror til en annerledes bror. Patrick skal bli storebror, men det er noe feil med babyen i mammas mage. Det er det ingen som forteller ham, men Patrick lytter ved dørene, og får med seg det meste.
I samarbeid med Brageteatret. 

Premiere: 19. mars på Lille Scene

LAZARUS

David Bowies siste gave til fansen. Mens Bowie jobbet med sitt siste album Blackstar (2016), skrev han musikalen Lazarus med Enda Walsh. Musikalen hadde premiere i New York knappe to måneder før David Bowie gikk bort, og har siden blitt spilt i både USA og Europa. 

Premiere: 22. april på Store Scene

Figurer i grønne frakker engasjert i en utendørsaktivitet på et teksturert bakteppe.

MORGENSTJERNEN

Dramatisering av Knausgårds roman. I en blanding av magi og realisme skildres avgjørende hendelser i et knippe menneskers liv. Knausgård har skrevet en ambisiøs og fascinerende roman om store krefter og små menneskeskjebner.
Forestillingen presenteres i samarbeid med Festspillene i Bergen 2022. 
 

Premiere: 19. mai på Store Scene

Et nærbilde av en menneskelig figur med spesielt glatt hud og subtile ansiktstrekk.

DE ANSATTE


I en galakse, nærmere enn du kanskje tror. 
De ansatte utspiller seg hundre år frem i tid på et romskip, med både menneskelige og menneskelignende ansatte; De som er født, og de som er skapt.

Forfatter Olga Ravn er et stjerneskudd fra en ny generasjon forfattere i Danmark, og gjør for tiden stor suksess både på teaterscener og litterære kretser i inn- og utland.

Premiere: 28. mai på Lille Scene

Reklamegrafikk for "lille eyolf" av henrik ibsen, regissert av michael thalheimer.

LILLE EYOLF

Ibsen i stjerneregissør Michael Thalheimers regi. Hvilken plass har barna i livene våre? Og hva er det verste som kan ramme en mor og far?I denne samproduksjonen mellom Den Nationale Scene og Festspillene iscenesettes Lille Eyolf av den tyske stjerneregissøren Michael Thalheimer.

Collage av teatralske karakterer og lunefulle illustrasjoner, som viser ulike kunstneriske uttrykk.

I TILLEGG KAN DU SE DISSE…

Ungdomsforestillingen Alt skal brenne, komedien Don Quijote, familieforestillingen Barna fra Frostmofjellet og barneforestillingen Mali befaler spilles både i desember og i 2022.

Husk at velkommen tilbake-prisen fortsatt gjelder for forestillingene som spilles i desember. Tilbudet er 100.- per billett for både barn og voksne på Barna fra Frostmofjellet og Mali befaler, og 200.- per billett på Alt skal brenne, og Don Quijote,