search

Lille Eyolf

185

Ibsen i stjerneregissør Michael Thalheimers regi

Hvilken plass har barna i livene våre? Og hva er det verste som kan ramme en mor og far?

Om forestillingen

Regi: Michael Thalheimer
Sjanger: Drama
Varighet: TBA

Ved fjorden bor familien Allmers, foreldrene Rita og Alfred og ni år gamle Eyolf, som går med en krykke etter en ulykke da han var spedbarn. Ulykken har preget ekteparet siden, og massiv skyldfølelse, sjalusi og skjult kjærlighet gjør familielivet spent. Men da den såkalte «Rottejomfruen» tilbyr seg å fjerne det som nager og gnager i huset, avviser Rita og Alfred at har noe de vil bli kvitt.

Familiedramaet Lille Eyolf fra 1894 er blant de siste stykkene som Henrik Ibsen skrev. Det regnes som et av dramatikerens aller mørkeste, og går dypt inn i livets eksistensielle spørsmål.

I denne samproduksjonen mellom Den Nationale Scene og Festspillene iscenesettes Lille Eyolf av tyske Michael Thalheimer. Den prisvinnende regissøren er en av Europas aller største og mest omtalte, og gjorde blant annet stor suksess med Peer Gynt på Sveriges nasjonalscene Dramaten i 2018. Han var sjefregissør ved Deutsches Theater Berlin i perioden 2005–2008 og har vært husregissør og medlem av det kunsteriske teamet ved Berliner-ensemblet siden 2017.

Flere detaljer om forestillingen annonseres senere.

Premiere i Teaterkjelleren 20. mai.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av Henrik Ibsen | Regissør: Michael Thalheimer| Scenograf: Henrik Ahr | Kostymedesigner: Michaela Barth | Komponist: Bert Wrede | Produsent: Seppo Laukkanen | Dramaturg: Annika Silkeberg

Tettere på