Ofte stilte spørsmål og svar

Er det lenge siden sist du var på teateret, eller bare lurer du på noe?
Her finner du ofte stilte spørsmål og svar.

Om teaterbesøket

Hvor lenge før forestillingen begynner bør jeg komme?

Dørene åpner vanligvis 30 minutter før forestillingsstart, og vi setter pris på om publikum har funnet plassene sine senest 5-10 minutter før forestillingen begynner. Dørene stenges presis ved forestillingsstart, så det er viktig at du er på teateret tidsnok. Dersom du likevel skulle være uheldig, ta kontakt med våre teaterverter når du ankommer teateret.

Hva er aldergrensen på de forskjellige stykkene?

Det er vanligvis ingen bestemte aldersgrenser på forestillingene, men det oppføres en anbefalt aldersgruppe på de ulike forestillingene. Dersom du skal ta barn med i teateret har vi ofte egne forestillinger spesielt rettet mot barn.

Hvor lenge varer forestillingen – er det pauser?

Forestillingenes varighet og om det er pause eller ikke oppgis på de ulike forestillingssidene. Vær oppmerksom på at dette kan forandre seg frem mot premieredatoen.

Hvor kan jeg lese mer om forestillingene?

På hver forestillingsside finner du informasjon om hva forestillingen handler om, de medvirkende og annet spennende bakgrunnsstoff. Det finnes også skolemateriell beregnet på skoleelever og andre spesielt interesserte.

Du kan også lese om forestillingene i forestillingsprogrammet. Dette får du på teateret før forestilling. På utvalgte forestillinger må dette kjøpes.

Kan jeg ta bilder på teateret?

Det er mange fine motiver å ta bilde av under et teaterbesøk, og det kan være fristende å knipse bilder under forestillingen. Det er imidlertid ikke tillatt å ta bilder under forestillingen. Men du må mer enn gjerne ta bilder i applausen, og dele med venner og bekjente på Instagram, Snapchat eller Facebook. Bruk gjerne emneknaggen #dennationalescene.

Hva gjør jeg hvis jeg har glemt noe på teateret?

Dersom uhellet er ute, og du glemmer noe på teateret, kan du ta kontakt med oss på telefon 55 60 70 80, eller på e-post.

Hva har man på seg på teateret?

Det er ingen kleskode på teateret. Dersom du vil pynte deg litt ekstra kan du gjøre det, men da for din egen eller selskapets skyld.

Kan jeg bytte kjøpte billetter?

Kjøpte billetter refunderes ikke, men kan byttes til ny dato på samme forestilling mot et byttegebyr på kr. 50 per billett.

Tilkomst og transport

Hva er DNS sin adresse?

Du kan besøke teateret på Engen 1, 5011 Bergen.

Hvordan kommer jeg meg til DNS?

Bybanen og de fleste busser stopper ved Festplassen/Byparken. Derfra er det mindre enn 5 minutters gange til teateret.

Hvor kan jeg parkere?

Nærmeste parkeringshus er Klostergarsjen og City Park P-hus.

Kan jeg komme på omvisning på teateret på dagtid?

Ja – det kan du! Dersom du og din gruppe er interessert i en omvisning, kan du ta kontakt med oss på e-post. Omvisninger kan bestilles av grupper på mer enn 20 personer.

Når er resepsjonen åpen?

Resepsjonen/billettkontorets åpningstider finner du her: dns.no/kontakt/

For deg med funksjonsnedsettelse

Har rullestolbrukere tilkomst på DNS?

Det er mulighet for rullestol på Store Scene (i parkett) og i Teaterkjelleren. Dersom du skal bestille billetter med rullestolplass, må du besøke billettkontoret, ringe 55 60 70 80, eller sende oss en e-post.

På grunn av en bratt og smal trappeoppgang er det dessverre ikke mulig med rullestol på Lille Scene og Malersalen.

Hvor ligger Malersalen?

Malersalen ligger i 3.etasje og har samme inngang som Lille Scene.

Dersom du har behov for heis, så kontakt teatervertene når du kommer.

Kan jeg komme til teateret med bil?

Bil kan kjøres frem til døren for av- og påstigning. Nærmeste parkeringshus er Klostergarasjen.

Er det teleslynge?

Det er lagt inn teleslynge på Store Scene. Det er imidlertid noen plasser man bør unngå. Se salkartet for hvilke plasser som har teleslynge.

Små barn på DNS

Det er ikke tillatt å ta med babyer inn i salen på våre forestillinger, da dette kan være forstyrrende for publikum og skuespillerne.

Vi ønsker likevel å tilby teatermagi til de aller minste, og har derfor egne forestillinger for babyer. Du finner informasjon om teater for småtasser i programmet.

Har du andre spørsmål?

Ta kontakt på e-post eller på 55 60 70 80.