Kvinne i hvitt antrekk poserer mot mørk bakgrunn med teksten "dette er ikke oss".

Dette er ikke oss

Dette er ikke oss

178

20.03.2022

Noen mangler i Monica Isakstuens nye scenetekst

Det er sommer, det er morgen, det er tomt for müsli. MIN MOR, MIN FAR, MIN SØSTER og MIN BROR våkner til det som kanskje kan se ut som en vanlig dag. Men hvor er JEG? Og hvordan takler man virkeligheten hvis det uvirkelige har skjedd?

Om forestillingen

Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Drama
Varighet: 1 time og 45 minutter, ingen pause.

Monica Isakstuens nye stykke gyver løs på hjemmet som et elektrisk minefelt mellom trygghet og tyranni. Det handler om sorg og tap, om rollene våre gjennom livet, om relasjonene og konstellasjonene vi er en del av, og som er oss, men fortsatt ikke. I «Dette er ikke oss» følger vi en familie gjennom et dramatisk døgn der skillet mellom kjærlighet og avsky, sorg og ekstase viskes ut. Hva som er mareritt og virkelighet er ikke alltid åpenbart.

Dramatiker Monica Isakstuen har uttalt at hun liker å pirke i «det stygge» i mennesket, og denne pirkingen gjør hun på en slik måte at tekstene blir gjenkjennelige for mange. De siste par årene har hun slått seg opp som en av de nye norske dramatikerne det knyttes store forventninger til, både nasjonalt og internasjonalt. Isakstuen er også forfatter, og for romanen Vær snill med dyrene (2016), mottok hun Brageprisen. Hennes seneste roman, Mine venner (2021), skal bli til både film og teater.

Det er husregissør Annika Silkeberg som har regi på bestillingsverket «Dette er ikke oss». Med seg har hun teamet som også sto bak «Et dukkehjem» på DNS i våren 2021.

Urpremiere i Teaterkjelleren 26. januar.

Arbeidet med teksten er støttet av Dramatikkens hus, Fritt Ord og Bergesenstiftelsen.

Et svart diamantformet ikon inneholder seks svarte prikker arrangert med tre prikker øverst til venstre og tre prikker nederst til høyre.

«Et gnistrende drama»
«de fire på scenen portretterer sine figurer overbevisende»

Bergensavisen

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

«slitsom og brutal. Og veldig god.»

«Isakstuen viser glimrende hvordan sorg kan være splittende, gjøre en hatsk, hektisk og full av angst.»

Bergens Tidene

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

«Monica Isakstuens nyskrevne stykke, underlagt et samstemt kunstnerisk ensemble, skaper en god og urovekkende, eller urovekkende god, teateropplevelse»

Norsk Shakespeare tidsskrift

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Av: Monica Isakstuen
Regissør: Annika Silkeberg | Scenograf, lys-, kostyme-, og maskedesigner: Jenny André | Originalmusikk og projeksjoner: Fredrik Arsæus Nauckhoff | Dramaturg: Idun Vik

Inspisient: Kirsti Rosseland | Rekvisitør: Sissel Hamre, Cathrine Hopstock | Maskør: Tonje Mari Ingvaldsen | Kostymeansvarlig: Elin Marie Aasland Haraldsø | Lydtekniker: Tor Endre Kalvnes | Lysmester: Rune Kjelby | Sufflør: Birte Valkyrje Rolland.

Opplev mer

Når teksten møter de riktige menneskene

Monica Isakstuen er forfatter og dramatiker og har skrevet «Dette er ikke oss». Forestillingen er et bestillingsverk og har urpremiere ...

Podkast: Møt Monica Isakstuen

Forfatter og dramatiker Monica Isakstuen avdekker våre verste sider som foreldre og løfter frem familiers umulige samtaler – alt med stor dristighet og en raus porsjon svart humor.  Hør henne fortelle om sine favorittema og urpremieren på «Dette er ikke oss» i Teaterkjelleren 27. januar kl 17.30.