search

Lazarus

177

David Bowies siste gave til fansen

Musikalen «Lazarus» beskrives som David Bowies siste gave til fansen. Med 18 av hans mest ikoniske låter og inspirert av sci-fi-filmen «The Man Who Fell to Earth».

Om forestillingen

Regi: Stefan Larsson
Sjanger: Musikal
Varighet: TBA

Thomas Newton kommer fra en annen planet, men er dømt til evig liv på jorda. Mens han lengter seg vekk prøver han å drukne spøkelser fra fortiden i gin, og vakler mellom virkelighet og drøm. For både overjordiske og menneskelige karakterer banker på døren i denne musikalske fortelling om kjærlighet og tap, ensomhet og utenforskap.

Musikalen er en fortsettelse av historien om Thomas Newton slik den blir fortalt i romanen The Man Who Fell to Earth av Walter Tevis. David Bowie spilte Newton i filmatiseringen av romanen fra 1976. I vår versjon er det Bjørn Willberg Andersen som skal gestalte rollen som Newton.

40 år på jorden uten å bli eldre

Kort fortalt handler filmen The Man Who Fell to Earth om et romvesen (Newton) som kommer til jorden på jakt etter vann til sin egen planet, men hendelser som inntreffer gjør det umulig for ham å reise tilbake dit han kom fra.

I «Lazarus» er det gått 40 år, og Thomas Newton er fremdeles på denne fremmede jordkloden. Han hjemsøkes av minner og mennesker som alle er blitt eldre. Men Newton selv har ikke blitt eldre, og han kan heller ikke dø.

Historien om Newton er omkranset av 18 låter av David Bowie, og forestillingen kan kanskje beskrives som drømmespill. Sikkert er det at «Lazarus» var Bowies gave til ettertiden. Her samler han trådene fra debuten rundt 1970 og frem til det siste albumet Blackstar (2016), som ble utgitt bare to dager før Bowie døde. Det var også mens Bowie jobbet med Blackstar at han, sammen med Enda Walsh, skrev «Lazarus». Musikalen hadde premiere i New York knappe to måneder før David Bowie gikk bort.

Teatersjef Stefan Larsson har regien på «Lazarus», som siden urpremieren i 2015 har blitt spilt ved en rekke teater i USA og Europa.

Premiere på Store Scene 22. april.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av David Bowie/Enda Walsh. Basert på romanen “The Man Who Fell to Earth” av Walter Tevis, oversatt av Frode Grytten.

Regissør: Stefan Larsson | Scenograf: Sven Haraldsson | Musikalsk ansvarlig: Helge Lilletvedt | Lysdesigner: Torben Lendorph Christensen | Kostymedesigner: Ane Aasheim | Dramaturg: Annika Silkeberg

Tettere på