search

Morgenstjernen

181

Dramatisering av Knausgårds roman

Vi er på tampen av sommerferien, og en uvanlig varme sprer uro i Bergen. En kveld dukker det også opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen vet sikkert hva slags fenomen det er. Samtidig begynner merkelige ting å hende i utkanten av menneskenes tilværelse. I løpet av noen få, skjebnesvangre dager skal det meste forandre seg.

Om forestillingen

Regi: Linus Tunström
Sjanger: Drama
Varighet: TBA

I en blanding av magi og realisme skildres avgjørende hendelser i et knippe menneskers liv. Det handler om å være eller ikke være tro mot seg selv og mot andre. Om forholdet mellom foreldre og barn, og mellom ektefeller og utenforstående. Men først og fremst handler det om hva som skjer når de mørke kreftene i verden settes fri.

Karl Ove Knausgård har skrevet en ambisiøs og fascinerende flettverkroman om store krefter og små menneskeskjebner. Og ser igjen det store dramaet gjennom det lille livets begrensede linse.

«Morgenstjernen» blir den svenske regissøren Linus Tunströms første norske regiarbeid. Med seg på laget har han dramatikeren Armin Kerber, som han ofte før har samarbeidet med. Scenograf er Thilo Reuther.

Urpremiere på Store Scene 21. mai.

Forestillingen presenteres i samarbeid med Festspillene i Bergen 2022.

Illustrasjon: Dog Days, 2011 © Mamma Andersson / BONO 2021

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av Karl Ove Knausgård | Dramatisert av: Armin Kerber | Regissør: Linus Tunström | Scenograf: Thilo Reuther | Kostymedesigner: Christina Lovery | Lysdesigner: Linus Fellbom | Dramaturger: Lillian Bikset og Armin Kerber

Tettere på