search

Sult

179

Sluker Hamsuns klassiker

Hovedpersonen i Knut Hamsuns roman Sult går gatelangs omkring i Kristiania, mens han sulter og forsøker å skrive. Sulten preger alt han gjør, og alt han tenker. Hans virkelighetsforståelse blir formet av sulten etter mat, sulten etter kunst og sulten etter nærhet med andre mennesker.

Om forestillingen

Regi: Espen Hjort
Sjanger: Drama
Varighet: TBA

I denne fortellingen er sult også en tilstand, en beskrivelse av en presset kropp og et utslitt sinn i møte med omverdenens krav om normalitet: Et hjem, en seng, litt mat og en jobb. Romanen var revolusjonerende da den kom, og 132 år etter utgivelsen regnes den fortsatt som en milepæl i litteraturhistorien.

Espen Hjort, norsk regissør med sitt daglige virke i Nederland, har valgt romanen Sult av Knut Hamsun som utgangspunkt for sitt første regiarbeid i Norge. Formen blir på en og samme tid tro mot boken og noe helt eget. Fortellerstemmen er fordelt på fire personer, i det som både er en firehodet monolog og et splintret jeg. Alle skuespillerne spiller jeg-et, og alle skuespillerne spiller alle de andre. Språklig musikalitet er viktig for Hjort, som også vektlegger det kroppslige i sin oppsetning.

Romanen Sult utkom første gang i 1890. Den ble Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur.

Dette blir Hamsun sett med nye øyne. Brutalt underholdende, tidløst og lekent.

Les mer

[Les mer] om forestillingen

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av Knut Hamsun, dramatisert av Espen Hjort i samarbeid med Lillian Bikset |  Regissør: Espen Hjort | Scenograf og lysdesigner: Grischa Runge | Lyddesigner: Marko Ivic | Dramaturg: Lillian Bikset

Tettere på