search

De ansatte

182

I en galakse, nærmere enn du kanskje tror

«De ansatte» utspiller seg hundre år frem i tid på et romskip med både menneskelige og menneskelignende ansatte; De som er født, og de som er skapt. Når en rekke gjenstander fra planeten Nyoppdagelsen tas ombord på skipet begynner forandringer å skje.

Om forestillingen

Regi: Miriam Prestøy Lie
Sjanger: Science fiction
Varighet: TBA

De ansatte avviker fra gitte prosedyrer og programmer; de drømmer, blir følelsesmessige, og utfordrer hierarkiene på skipet. Menneskene tynges mer og mer av savnet etter jorda, mens de menneskelignende utvikler nye evner og egenskaper.

Etter hvert ser man en arbeidsplass og et samfunn som går fra lydighet til opprør. I møte med en verden til forveksling lik vår egen utspiller det seg et slag om hva det betyr å være menneske, og hva det betyr å være i live.

Forfatter Olga Ravn er et stjerneskudd fra en ny generasjon forfattere i Danmark, og gjør for tiden suksess både på teaterscener og i litterære kretser i inn- og utland. «De ansatte» har unisont blitt hyllet av kritikerstanden for sitt sensoriske, særegne språk, og ble våren 2021 shortlisted til den prestisjetunge litteraturprisen The Booker Prize.

Regissør Miriam Prestøy Lie har de siste årene markert seg gjennom en rekke kritikerroste oppsetninger og prisnominasjoner. «De ansatte» er den første forestillingen hun gjør for DNS. Med seg har hun et spennende kunstnerisk team bestående av komponist Selma Stang, scenograf Thale Kvam Olsen og lysdesigner Randiane Sandboe, som vil skape en storslått totalopplevelse i intimformat. Prosjektet springer ut fra satsingen Cornerstone, og dramatiseringen skjer i samarbeid med Idun Vik.

Premiere på Lille Scene 28. mai.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av Olga Ravn| Oversettelse: Elin Grinaker| Dramatisering: Idun Vik og Miriam Prestøy Lie | Regissør:  Miriam Prestøy Lie | Scenograf og kostymedesigner: Thale Kvam Olsen | Komponist: Selma Frida Stang | Lysdesigner: Randiane Sandboe | Dramaturg: Annika Silkeberg

Opplev mer

Våren 2022

Musikaler, drama og ekte følelser! ASSASSINS Skarpladd, internasjonal musikalsuksess om drømmen om å ta livet av en president. Dette er smart, ...

Tettere på