Om karakterene i Vildanden

Her finner du en oversikt over karakterene i Vildanden.

Gregers Werle – en redningsmann?

Gregers Werle er sønn av byens store forretningsmann, Håkon Werle. Moren døde da han var ganske ung. Kort tid etter dro han hjemmefra. Nå er han, etter mange år, kommet tilbake. Han føler seg sveket av faren.Når han møter igjen sin gamle venn Hjalmar blir han besatt av tanken på hjelpe vennen. Men setter redningsaksjonen familien Ekdal i fare?

Håkon Werle – en hensynsløs kyniker?

Håkon Werle er en vellykket foretningsmann med høy status i samfunnet. Det går mange rykter om ting han har gjort, men nå vil han legge fortiden bak seg og se framover, men kanskje er det ikke mulig å la fortiden ligge?

Hjalmar Ekdal – et gjennomsnittsmenneske?

Alle tenkte at Hjalmar Ekdal kom til å bli noe stort, men det har han enda ikke greid. Han bor sammen med Hedvig, konen Gina og faren Gamle Ekdal i en leilighet. Han drømmer om å gjenopprette statusen til seg selv og sin familie, men distraheres lett. Når Gregers kommer tilbake får han raskt mistanker om at ting ikke stemmer, men vil han tåle å grave for mye i fortiden?

Gina Ekdal – en velmenende løgner?

Gina er en arbeidsom og samvittighetsfull person. Hun har måttet tåle veldig mye, og i vanskelige situasjoner har hun gjort det hun mente var nødvendig for å overleve. Når Gregers kommer på besøk blir hun redd. Hva vil skje når han begynner å blande seg i deres saker?

Hedvig Ekdal – det usynlige midtpunktet

Hedvig er ung, følsom og har en stor fantasi. Foreldrene er overbeskyttende ovenfor henne, men de snakker ofte over hodet hennes og er ikke alltid så oppmerksomme på at hun er der. De er mest opptatt av seg selv, av sine egne problemer, men hvordan har Hedvig det, egentlig?

Gamle Ekdal – familiens skamplett?

Gamle Ekdal lever i en egen verden. For mange år siden ble han dømt for å ha drevet med ulovlig hogst. Han ble satt i fengsel, mens forretningspartneren Håkon Werle gikk fri. Etter at han slapp ut fra fengsel har han trukket seg tilbake og skapt en helt egen verden på sønnens mørkeloft. Soner han enda for sine forbrytelser, eller har han endelig funnet et trygt tilfluktssted?

Jonas Relling – familien Ekdals store beskytter?

Relling har levd under familien Ekdal. Han bryr seg om familien, og ser på seg selv som en som kan hjelpe dem til å ha det bedre. Han er kritisk til Gregers innblanding, men har hans innblanding hatt en negativ innvirkning på familien?