En person med englevinger som ser oppover, opplyst ovenfra.

Høsten 2021

Opplev eventyr, dramatikk og komikk på Den Nationale Scene!

Triptyk av skuespillere i tidstypiske kostymer som poserer for en historisk dramaproduksjon.

Kirsebærhaven

Teatermagi og absurd komikk står i høysetet når et av verdens mest kjente drama utspiller seg på Store Scene. Et stort og kraftfullt ensemble viser oss på muntert vis hvordan vanskelige valg gjør oss blinde, og undergangen fortrenges i det lengste.

Premiere: 10. september

En familie samhandler med en sau i snødekte fjellomgivelser.

Barna fra Frostmofjellet

En varm fortelling om modige barn som legger ut på en eventyrlig ferd for å finne et nytt hjem. Spennende landskap, nyskrevne sanger og morsomme karakterer skaper en finstemt balanse mellom det lyse og det hjerteskjærende.

Norgespremiere: 29 oktober

Don-Quijote-2021

Don Quijote

Sett deg godt til rette og bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza. Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være. Dette kan ikke bli annet enn en latterlig tankevekkende aften i teatret!

Premiere i Oslo, Nydalen: 26. august
Turnépremiere i Tromsø: 
31. august
Premiere på DNS, Store Scene: 
24. november

Erasmus Montanus

Løssluppen og slagkraftig satire basert på Holbergs klassiker! I denne sviende komedien snus sannheter på hodet, og vi blir med til utkantstrøk der viten og fremskritt bekjempes med vold om nødvendig.

Nypremiere: 17. august

En person med englevinger som ser oppover, opplyst ovenfra.

Engler i Amerika

Bli med til storbyen New York slik det så ut på 80-tallet. Et sted preget av livsmangfold og lengsel etter kjærlighet, men også av frykt, fordommer og sterke konservative krefter.

Premiere: 23. september

To kvinner som står rygg-mot-rygg med alvorlige uttrykk, den ene iført en grå topp og den andre iført rød hette.

Alt skal brenne

En drivende fortelling om altoppslukende vennskap og brennende pågangsmot, men også om sorg, svik og en truende tomhetsfølelse. Hva gjør du når bestevennen din slukes av mørket og du ikke strekker til?

Premiere: 26. november

Vaktmesteren

Med en nervepirrende stemning, komiske grep og en uovertruffen språkbruk har prisbelønte Harold Pinter skapt en helt egen signatur. Vaktmesteren er nærmest en thriller, som i et mikrokosmos studerer maktpolitikkens rå virkemidler.

Nypremiere: 20. august

Lille Bert og lille Ben

Med bruk av humor, rim og rytme har Hilde Trætteberg Serkland og musikerne Helge Lilletvedt og Håvard Kopperstad Funderu laget en morsom og overraskende musikkforestilling som fenger barna, og inspirerer dem til å utforske følelsene sine. Forestillingen er anbefalt fra 3-7 år.

Urpremiere: 25. september