To barn rir på en gigantisk skilpadde mens lunefulle skapninger ruver over hodet.

Lille Bert og Lille Ben

157

25.03.2023

Om forestillingen

Av og med: Hilde Trætteberg Serkland
Sjanger: Konsertforestilling
Varighet: Ca 40 min
Anbefalt: 3-7 år

Lille Bert og lille Ben går i samme barnehage og er bestevenner. Hver dag leker de merkelige dyr, både sånne dyr som finnes på ekte og på liksom. Men en dag skjer det noe, lille Ben flytter til et annet hus og slutter i barnehagen. Og plutselig er lille Bert bare Bert, uten lille Ben. Hva skjer med den fantastiske fantasiverdenen når man er den eneste i hele barnehagen (og hele verden faktisk) som vet hvordan det er der? Når de merkelige dyrene med ett er helt vanlige, og du kjenner at du har en stor, svart rabbeltegning i magen og må skrike når de voksne snakker til deg?

Hilde Trætteberg Serkland har laget morsomme, overraskende og ærlige sanger som tar barna og deres forestillingsverden på alvor. Med seg på scenen har hun de drevne og oppfinnsomme musikerne Helge Lilletvedt og Halvor Folgerø. Med bruk av humor, rim og rytme har de laget sanger som fenger barna, og som inspirerer dem til å utforske følelsene sine. Under forestillingen tegner illustratør Oda Valle flotte projeksjoner.

Premiere og påfølgende forestillinger var på Lille Scene på Den Nationale Scene i Bergen høsten 2021. Forestillingen ble spilt der i 4 uker, med i alt 47 forestillinger. Forestillignen er en samproduksjon mellom DNS og Hilde Trætteberg Serkland. Våren 2023 spilles den gjennom Den kulturelle skolesekken, men med to åpne forestillinger for publikum.

terning-5

«En forestilling med musikalske vibber, oppskytning og hjertevarme. (..) Lille Bert og lille Ben gir en åpning for å snakke med barna sine om det vanskelige. Samtidig som det er god underholdning. » 

Barn i byen

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

«Trætteberg Serkland har en behagelig måte å formidle på og er god til å holde på oppmerksomheten. Hun synger dessuten godt. (…) Det er mye å feste blikket på og forestillingen har en kledelig visuell utvikling.»

Bergens Tidende

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Manus og musikk: Hilde Trætteberg Serkland | Musikalske tilrettelegging: Helge Lilletvedt | Medvirkende: Hilde Trætteberg Serkland, Helge Lilletvedt, Håvard Kopperstad Funderud og Oda Valle |En samproduksjon mellom Hilde Trætteberg Serkland og DNS&

Illustrasjon plakat: Vegard Markhus

Opplev mer

25.03: PopLab: Gratis formingsverksted for hele familien

Vil du lage en rose som minner om bestevennen til Vesle prinsen eller morsomme dyr og rabletegninger som Lille Bert? ...