search

Vaktmesteren

133

Mesterverk om manipulasjon og språkets makt

Med en nervepirrende stemning, komiske grep og en uovertruffen språkbruk har prisbelønte Harold Pinter skapt en helt egen signatur. «Vaktmesteren» er nærmest en thriller som i et mikrokosmos studerer maktpolitikkens rå virkemidler.

Om forestillingen

Regi: Carl Kjellgren
Sjanger: Drama
Sted: Lille Scene
Varighet: 2 timer 30 minutter med pause

Den asosiale Aston har levd avsondret i en leilighet i brorens bygård. Et tilfeldig møte fører han sammen med en brautende boms, og Aston gir ham husly. Når Astons bror, den brutale huseieren ankommer, tilspisser situasjonen seg mellom de tre og vi blir vitne til et uhyggelig og ufrivillig komisk maktspill. Lurer de hverandre eller seg selv?

Nobelprisvinneren Harold Pinter (1930-2008) sine teaterstykker blir ofte kalt «trusselkomedier». Noe udefinert, skremmende presser seg på utenfra. I «Vaktmesteren» er det fremmedfrykt og angst for egen tilkortkommenhet som er den største trusselen. I en finslipt balanse mellom det komiske og tragiske, blottlegges vår fiendtlighet mot det ukjente, vår nådeløse posisjonering og vår søken etter tilhørighet.

Les mer

Med dette stykket fra 1960 fikk britiske Harold Pinter sitt definitive gjennombrudd. Det ble umiddelbart en publikumssuksess og er siden blitt en moderne klassiker. Gjennom sin 50 år lange karriere ble Pinter en av de mest innflytelsesrike, kontroversielle og omfavnede dramatikere i sin generasjon. Da den samfunnsengasjerte forfatteren ble tildelt Nobels litteraturpris sa juryen at Pinter «bryter seg inn i undertrykkelsens lukkede rom». Han kvitterte med en tale hvor han blant annet gikk i strupen på USAs utenrikspolitikk.

Premiere på Lille Scene 29. januar.

Vi har foreløpig lagt ut billetter for salg på forestillinger frem til påske. Flere forestillinger og billetter blir lagt ut i løpet av desember og januar.

Meld deg på nyhetsbrev, så holder vi deg oppdatert!

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Regissør: Carl Kjellgren | Scenograf og kostymedesigner: Ilkka Isaksson |  Dramaturg: Annika Silkeberg/Idun Vik

Opplev mer

Møt Onkel Vanja

Kristoffer Sagmo Aalberg spiller tittelrollen i Tsjekhovs mesterverk «Onkel Vanja», en rolle han har drømt om i mange år.

Prøveinnspurt på «Alle tiders Bergen»

Det er høyt tempo og mye som skal på plass før premieren på den humoristiske turmarsjen gjennom 950 år med bergenshistorie! Premiere 11. september på Store Scene.

Lager familiekos i førjulstiden

Den Nationale Scene inviterer til en nyskrevet forestilling med Alf Prøysens kjente julesanger.

Tettere på