To menn kledd som moderne nytolkninger av don quixote og sancho panza, stående på en vei med vindmøller i bakgrunnen.

Don Quijote

Don Quijote

187

20.03.2022

Bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza. Det blir en latterlig tankevekkende aften i teatret!

Om forestillingen

Regi: Yngve Sundvor
Sjanger: Komedie
Varighet: 1 time og 40 minutter, ingen pause

De fleste har hørt om Don Quijote, noen har kanskje en gang sett en film, men de færreste har lest boken. Ikke så rart; den består av 2000 sider med 126 kapitler som hvert er en historie for seg.

Det handler altså om denne lavadelsmannen som har forlest seg på ridderromaner og som våkner en dag fast besluttet om å bli en ridder selv. Boken, 1ste del av den, kom ut i 1605, mange hundreår etter at den siste ridder var lagt i jorden. Man hadde altså ikke riddere rekende rundt på 1600-tallet. Don Quijote blir således en raritet i sin samtid. En mann i utakt med verden rundt seg.

Så hva dreier romanen seg om? Hva er dens tema? Den som kunne svare på det. Denne romanen handler først og fremst om fantasiens kraft. Hos dikteren – og den diktede. Romanen er et overflødighetshorn som truer med å sprenge sine egne vegger. Det er en roman som inneholder alt og litt til.

I vår nye dramatisering av Don Quijote får du komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan, om hverandre. Du får se den ikoniske skikkelsen gyve løs på vindmøller fra en svunnen tid, men du skal også få møte ham sittende i baren på en luguber nattklubb i vår samtid.

Sett deg godt til rette og bli kjent med historiens mest beryktede, aparte og elskede radarpar, Don Quijote og Sancho Panza.

Den ene ser det han tror på, den andre tror bare på det han ser. Den ene ser virkeligheten som den er, den andre som den burde være.

Det kan ikke bli annet enn en latterlig tankevekkende aften i teatret!

Premiere på Riksteatret i Oslo, Nydalen 26. august
Turnépremiere på Hålogaland Teater i Tromsø 1. september
Nypremiere på Den Nationale Scene, Store Scene 24. november

 

Et diamantformet ikon med fem svarte prikker arrangert i et X-mønster inni seg.

«Riksteatrets rir norske kulturhus i møte med en «Don Quijote»-forestilling som både er lett og underholdende, og som ikke krever at du har lest boka på forhånd.»

Dagsavisen

Et diamantformet ikon med fem svarte prikker arrangert i et X-mønster inni seg.

«Her er mye vill humor, litt tips til refleksjoner og overdådig spill av Svein Harry Schöttker-Hauge i hovedrollen»

Bergensavisen

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

«Når Don Quijote svinger lansen sin for å rydde el-sparkesyklene av veien, føles den 400 år gamle historien treffende oppdatert»

Vårt Land

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene, på turne med Hålogaland Teater og Riksteatret.

Fritt etter Miguel de Cervantes roman. Dramatisert av Yngve Sundvor.

Regissør: Yngve Sundvor | Scenograf: Leiko Fuseya | Lysdesigner: Geir Hovland | Lyddesigner: Gunnar Innvær | Kampkoregografi: Kristoffer Jørgensen | Dramaturg: Morten Kjerstad |