search

Alt skal brenne

156

Søstersjeler i kamp mot mørket

De sluttet å spise dyr. De sluttet å gå i ubehagelige klær. De sa hva de mente og tenkte. Agnes og Minna var krigersøstre som ville bekjempe urettferdighet og forandre verden. Imens vokste mørket innenfra.

Om forestillingen

Regi: Ingrid Askvik
Sjanger: drama
Varighet: informasjon kommer

Har du kjent på følelsen av å leve i en syk verden hvor alt for få setter ord ut i handling?

Minna er kompromissløs og modigere enn alle Agnes kjenner. Sammen har de to 17-åringene vilje og kraft til å kjempe for et mer klimavennlig, likestilt og inkluderende samfunn. På alle plan og med alle midler. I hvert fall Minna. Bortsett fra de dagene når mørket tar over og hun stenger seg inne. Minna vil hjelpe alle. Agnes vil hjelpe Minna.

«Alt skal brenne» er en drivende fortelling om altoppslukende vennskap og brennende pågangsmot, men også om sorg, svik og en truende tomhetsfølelse. Hva gjør du når bestevennen din slukes av mørket og du ikke strekker til?

Med miniatyr-modeller, live-kameraer og musikk rekonstruerer Agnes den siste sommeren med Minna. Langsomt mister hun kontrollen over sine egne minner og fortelling.

Urpremiere på Lille Scene 26. november.

Les mer

«Vi hadde rukket å fylle sytten, og våren holdt på å eksplodere. Det ble uutholdelig å være innendørs. Det var for mange vegger og for lite oksygen. For lite revolusjon og for mye lekser og TV og middag klokken 18. For mye leggetid og tanntråd og for lite støvler og leire».

Sofia Nordin er av Sveriges fremste barne- og ungdomsbokforfattere. Hun er blitt nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris, og skriver rått og ærlig om sterke følelser, normer, sosiale hierarkier og ensomhet.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Av: Sofia Nordin
Oversettelse: Lene Stokseth | Dramatisering: Åste Marie Bjerke | Regissør: Ingrid Askvik | Scenograf: Johanna Dahlback | Musiker: Stephan Meidell |Dramaturg: Idun Vik

Opplev mer

Øyeblikkets kunst

For regissør Ingrid Askvik handler teater mest om å være sammen, her og nå. Nå er hun aktuell med Alt skal brenne.