search

Kirsebærhaven

153

Skaper magi med russisk teaterskatt

Teatermagi og absurd komikk står i høysetet når et av verdens mest kjente drama utspiller seg på Store Scene. Et kraftfullt ensemble viser oss på muntert vis hvordan vanskelige valg gjør oss blinde og undergangen fortrenges i det lengste.

Om forestillingen

Regi: Ellen Lamm
Sjanger: Drama
Varighet: informasjon kommer

Mens enken Ljubov har druknet sorgene med sin elsker i Paris, har familiegodset på den russiske landsbygden forfalt. Ljubov er blakk, og det er bare én utvei: Å hugge ned den store kirsebærhagen og stykke opp tomten. Kirsebærhagen byr ikke lenger på kirsebær, men er likevel vakker som et blankskurt barndomsminne. Så Ljubov lukker øynene, mens frustrerte familiemedlemmer og tjenestefolk river seg i håret.

Det er et stort og fargerikt persongalleri som inntar scenen i Tsjekhovs kjente stykke. Noen trøster seg med karameller, sylteagurker, biljard og forelskelser, mens andre pønsker ut planer for å møte fremtiden. Alle lever i sin egen verden og forvalter hver sin sannhet. I denne spenstige iscenesettelsen lekes det med ulike perspektiver og den fascinerende forestillingen har et slør av absurd magi over seg. Den opprivende skildringen av en familie og et samfunn i oppløsning, får stadig følge av komiske opptrinn.

Premiere på Store Scene 10. september.

Les mer

Kirsebærhaven ble uroppført i Moskva i 1904, året før den første russiske revolusjon, og samme år som Tsjekhov døde. Stykker speiler mer enn noen andre av hans drama, den brutale brytningstiden og klassekampen. Samtidig sto Tsjekhov fast på at det var et «muntert stykke (…) en komedie, stedvis til og med en farse».

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Medvirkende

Oversettelse: Kjell Helgheim | Regissør: Ellen Lamm  | Scenograf og kostymedesigner: Rikke Juellund | Lysdesigner: Torben Lendorph | Komponist: Christian Gabel | Dramaturg: Magnus Florin

Inspisient: Kjell Arve Vorland | Kostymer: Elin Marie Haraldsø | Maskør: Laura Rösch | Rekvisitører: Magnus Holm og Frode Prestegård | Dramaturgiat: Annika Silkeberg | Sufflør: Linda Notøy

Opplev mer

Vår tids Tsjekhov

Med klart blikk og skarpe replikker gir den russiske forfatteren Anton Tsjekhov et fengslende bilde av mennesker som står stille i en verden hvor alt er i bevegelse. Hvem var han? Og hva kan han fortelle oss om tiden vi lever i nå?

Det nødvendige teatret

Regissør Ellen Lamm er aktuell med «Kirsebærhaven». I sitt arbeid er hun opptatt av bilder, flyt og musikalitet, og ser teatret som en nødvendighet.

Gjør Kirsebærhaven på Store Scene

Spenning og uro, forventningen om at livet snart kan snus på hodet – regissør Ellen Lamm tror vi alle kan kjenne oss igjen i følelsene som skildes i Kirsebærhaven. Forestillingen spilles på Store Scene fra 10. september.