En teaterscene med dramatisk blålys og diseffekter.

Nesten hele våren 2024 er lansert

I vårrepertoaret på Den Nationale Scene faller lyset på noen av dem vi ellers kanskje ikke ville sett eller lyttet til. Vi skal sammen gjøre et stykke arbeid for å styrke oss som felleskap for fremtiden. For hvordan skal vi møte det som ligger foran oss, når det for mange kan fremstå som mørkt. Hvilke ressurser kan vi som menneske hente frem for å gå gjennom endringer og utfordringer?

Gjennom den hjertegripende og berørende musikalen «Billy Elliot» følger vi en ung gutts kamp for å følge sin lidenskap og overvinne oddsene midt i politisk uro og familiens økonomiske stridigheter. En hyllest til at vi er mer enn kropp, men også sjel og estetikk.  I den nyskrevne teaterteksten «Menn som ingen treng» av Frode Grytten treffer vi syv menn som alle føler seg til overs, og ikke finner sin plass i fellesskapet. Vi skal utforske komplekse familierelasjoner og spørsmål rundt menneskets reaksjon i møte med overveldende katastrofer i «Melancholia». Og i «Dødsdansen» skal vi sammen med karakterene kjenne på kjærlighet, makt, begjær og hat gjennom et intenst psykologisk drama.

– Eg trur ikkje eg er åleine om å oppleve at tida vi lever i kan vekke frykt og maktesløyse. Slik eg ser det, treng vi kvarandre meir enn nokon gong. Vi treng trua på kvar enkelt sin verdi og vilje til å møte utfordringar saman på tvers av ulikskap. Vi vil løfte fram historier om korleis fleire perspektiv og erfaringar styrkar oss som fellesskap og rustar oss for framtida. Det er lett å få auge på auka konfliktar, ein anstrengt ressurssituasjon på kloden og større skilnadar også i vårt eige velferdssamfunn. Det er kanskje vanskelegare å få auge på kvarandre. På teateret fell lyset på nokre av dei vi kanskje elles ikkje ville sjå eller lytte til. Eg håpar folk vil gå i frå oss med håp og mot – og mindre åleine enn då vi kom inn, forteller teatersjef Solrun Toft Iversen.

 Vi byr også på en eventyrlig danseforestilling for de aller minste. Og det blir et hjertevarmt gjensyn med Jul i Svingen i desember 2024.

 

Våren 2024 er:

Billy Elliot
Amanda uten bremser
Menn som ingen treng
Melancholia
Dødsdansen
Shockheaded Peter

Jul i Svingen kommer også i desember 2024, og billetter er lagt ut.

 Og om ikke dette var nok, så kommer det flere forestillinger til … så det er bare å følge med!