Kampanjeplakat for "billy elliot the musical" med en silhuett av en hoppende danser og en ung gutt i forgrunnen som holder en koffert.

Billy Elliot

234

20.03.2024

Musikalsuksessen endelig i Bergen!

Musikalen «Billy Elliot» er en tidløs fortelling om å finne styrke i seg selv og å kjempe for det man tror på, uansett hva omverdenen måtte mene. Musikken er skrevet av Elton John.

Musikal

Store Scene

27. januar 2024

Ca 2 timer og 30 min. inkl. pause.

Anbefalt fra 8 år. Vi gjør oppmerksom på at det til tider benyttes kraftig ordbruk slik som banning i forestillingen.

Samarbeid med Fyllingsdalen Teater

Kampanjeplakat for "billy elliot the musical" med en silhuett av en hoppende danser og en ung gutt i forgrunnen som holder en koffert.

Om forestillingen

Billy Elliot vokser opp i en gruveby i Nord-England på midten av 80-tallet. Moren er død, og faren og storebroren er tvunget til å kjempe for sine rettigheter i en omfattende gruvestreik som setter sitt preg på det meste. Midt i dette oppdager Billy sin lidenskap for dans. På tross av familiens økonomiske utfordringer og samfunnets forventninger, tør han å drømme om en fremtid som ballettdanser.

Historien om Billy Elliot har rørt publikum over hele verden, og minner oss om viktigheten av å stå opp for det man tror på. Uansett hvor tøft det kan være.

+ Les mer

Musikk av Elton John
Da filmen Billy Elliot ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2000, satt den verdenskjente komponisten og popartisten Elton John blant publikum. Han så parallellene til sitt eget liv som arbeiderklassegutt og kontaktet regissøren Stephen Daldry med ideen om å lage en musikal av filmen. Daldry tente umiddelbart på ideen, og nå har over 10 millioner publikummere sett musikalen siden premiere i London i 2005.

DNS føyer seg stolt inn i rekken av spillesteder som har satt opp musikalen «Billy Elliot» som hadde urpremiere på Londons West End. Forestillingen er et samarbeid med Fyllingsdalen Teater.

Presentert etter avtale med Music Theatre International.

Av Lee Hall og Elton John
Oversatt av Ragnar Olsen
Regi: Lars Jacobsen

Kjøp billetter

Denne forestillingen er inkludert i Årskort 2024.

+ Se flere datoer

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Ensemblet: Ida Mathea Birkeland Skutlaberg, Sunniva Mo Sunnarvik, Marie Falkanger Urheim, Olene Sundvor Berland, Ulrikke Meland, Elida Nyhammer Monsen, Anna Sofia Hansen-Svartefoss, Elise Skulstad-Watson, Wilma Svortevik-Thøgersen, Rakel Håpoldøy Krossøy, Sandra Ness Lie, Moa Eklund Kjellberg, Ronja Rinnan, Lorentza Strømme-Andersen, Anna Othelia Gjerding, Sverre Thornam, Patrick Peschina og Benjamin Halvorsen.

Orkester: Helge Lilletvedt (musikalsk leder og keyboard 1), Tor Bjarne Bjelland (trommer), Frank Hovland (bass), Bjarte Aasmul (gitar), Vidar Eldholm (keyboard 2), Elisabeth Lid Trøen (fløyte, sopran og tenor-sax), Michael Barnes (klarinett og alt-sax), Hans Marius Andersen (trompet, kornett og flygelhorn) og Brit Johnsrud (horn)

Regissør:  Lars Jacobsen
Scenograf og kostymedesigner: Dagny Drage Kleiva
Lysdesigner: Anne E. Bergendahl
Koreograf: Martha Standal
Musikalsk ansvarlig: Helge Lilletvedt
Dramaturg: Lillian Bikset

Inspisient: Kjell Arve Vorland /Tina Horrisland Engedal
Kostymeansvarlig: Vibeke Sebak
Maskeansvarlig: Silje B. Lie
Lydtekniker: Rune Bjorøy / Bjarte Andre Våge
Lysmester: Kari-Ann Skårbø Sande
Følgekaster: Ragni A. Karlsen / Matilde Cutler van den Heuvel / Tooti Blom Nyan
Sceneteknisk ansvarlig: Kristoffer Van der Pas
Rekvisitør: Espen Røen
Sanginstruktør: Daniel Norum
Statistkoordinator: Sturle Bjorland
Assistent barnekoordinator: Julie Sæbø Larsen
Kostymetekniker: Nina Holvik / Julie Jensen
Sufflør: Birte Valkyrje Rolland

 Opprinnelig presentert i London av Universal Pictures Stage Productions, Working Title Films og Old Vic Productions, i samarbeid med Tiger Aspect. Basert på en film av Universal Pictures / Studio Canal.

Relatert innhold

Intervju med Billy Elliot-regissør Lars Jacobsen

-Alle finner noe i denne historien som gjør at man blir rørt og berørt.

Podkast: Lørdagskafé: Billy Elliot

I dette lydopptaket gir regissør Lars Jacobsen og skuespiller Kristoffer Sagmo Aalberg oss ulike innganger til den sjarmerende oppveksthistorien som ...

Les mer om: Den britiske gruvearbeiderstreiken

Musikalen «Billy Elliot» tar plass i England under den samme tidsperioden som den britiske gruvearbeiderstreiken. Her kan du lese mer om streiken og tiden Billy vokser opp i.