Billy Elliot

234

Musikalsuksessen endelig i Bergen!

Musikalen Billy Elliot er en tidløs fortelling om å finne styrke i seg selv og å kjempe for det man tror på, uansett hva omverdenen måtte mene. Musikken er skrevet av Elton John.

Musikal

Store Scene

27. januar 2024

Ca 2 timer og 45 min. inkl. pause.

Anbefalt fra 8 år

Samarbeid med Fyllingsdalen Teater

Om forestillingen

Billy Elliot vokser opp i en gruveby i Nord-England på midten av 80-tallet. Moren er død, og faren og storebroren er tvunget til å kjempe for sine rettigheter i en omfattende gruvestreik som setter sitt preg på det meste. Midt i dette oppdager Billy sin lidenskap for dans. På tross av familiens økonomiske utfordringer og samfunnets forventninger, tør han å drømme om en fremtid som ballettdanser.

Historien om Billy Elliot har rørt publikum over hele verden, og minner oss om viktigheten av å stå opp for det man tror på. Uansett hvor tøft det kan være.

+ Les mer

Musikk av Elton John
Da filmen Billy Elliot ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2000, satt den verdenskjente komponisten og popartisten Elton John blant publikum. Han så parallellene til sitt eget liv som arbeiderklassegutt og kontaktet regissøren Stephen Daldry med ideen om å lage en musikal av filmen. Daldry tente umiddelbart på ideen, og nå har over 10 millioner publikummere sett musikalen siden premiere i London i 2005.

DNS føyer seg stolt inn i rekken av spillesteder som har satt opp musikalen «Billy Elliot» som hadde urpremiere på Londons West End. Forestillingen er et samarbeid med Fyllingsdalen Teater.

Presentert etter avtale med Music Theatre International.

Av Lee Hall og Elton John
Oversatt av Ragnar Olsen
Regi: Lars Jacobsen

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Michael: David Halvorsen / Jonatan Ruben / Ulrik Tveit Kjellerød
Debbie: Ariel Ludvigsen Stenehjem / Madelen Arnesen / Ida Kvist

Ensemblet: Ida Mathea Birkeland Skutlaberg, Sunniva Mo Sunnarvik, Marie Falkanger Urheim, Olene Sundvor Berland, Ulrikke Meland, Elida Nyhammer Monsen, Anna Sofia Hansen-Svartefoss, Elise Skulstad-Watson, Wilma Svortevik-Thøgersen, Rakel Håpoldøy Krossøy, Sandra Ness Lie, Moa Eklund Kjellberg, Ronja Rinnan, Lorentza Strømme – Andersen, Anna Othelia Gjerding, Sverre Thornam, Patrick Peschina og Benjamin Halvorsen.

Regissør:  Lars Jacobsen| Scenograf og kostymedesigner: Dagny Drage Kleiva |Lysdesigner: Anne E. Bergendal| Koreograf: Martha Standal | Dramaturg: Lillian Bikset