En akrobatisk utøver viser smidighet i en omvendt positur over en annen utøver på scenen, med tittelen "amanda uten bremser" i fet skrift.

Amanda uten bremser

241

08.02.2024

Eventyrlig danseforestilling om en helt uvanlig familie

To tøyelige foreldre gjør så godt de kan for å henge med når den lynraske treåringen styrer familiens dager i et skyhøyt tempo. Det blir tekopp-tango, sure naboer og kattejakt i denne surrealistiske og imponerende danseforestillingen for barn.

Danseforestilling for barn

Lille Scene

13. januar

Ca. 30 min.

Anbefalt fra 4 år

En fargerik illustrasjon som viser en surrealistisk scene med et barn, dyr, klokker og andre elementer som ser ut til å flyte mot en himmellignende bakgrunn, akkompagnert av teksten "amanda uten bremser.

Om forestillingen

Tre blir til fire og en bleiekledd virvelvind suser rundt i huset. Får hun tak i katten som hun ønsker seg og finnes det spøkelser med sure tær?

«Amanda uten bremser» er en fartsfylt, akrobatisk og morsom danseforestilling for barn, som kombinerer moderne dans, breaking og teater.

+ Les mer

Ane Evjen Gjøvåg og Andreas Roksvåg, har bakgrunn fra Absence Crew og Oslo Danse Ensemble. Med Christine Sandtorv på manus, Julian Berntzen og Kato Ådland på musikk har de sammen laget en unik danseopplevelse for de minste, slik de også gjorde med forestillingen «Mali befaler» på DNS i 2021/2022.

Idé og koreografi: Ane Evjen Gjøvåg og Andreas Roksvåg

Kjøp billetter

Denne forestillingen er ikke inkludert i Årskort 2024.

+ Se flere datoer

Fra forestillingen

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Idé og koreografi: Ane Evjen Gjøvåg og Andreas Roksvåg
Musikk – komponert, arrangert og produsert av Julian Berntzen og Kato Ådland
Manus: Christine Sandtorv
Visuelt design: Anne Angelshaug
Dukkemaker: Jan Holden
Lysdesigner: Arne Kambestad
Lyddesign: Daniel Tveit
Kostyme: Silje Teland Pedersen
Maske: Mette Noodt

Fortellerstemme Mali: Amalie Teigland-Skår

En samproduksjon mellom Ane Evjen Gjøvåg, Andreas Roksvåg og Den Nationale Scene. Forestillingen er støttet av Bergen kommune.

Ane Evjen Gjøvåg og Andreas Roksvåg har jobbet med dans og danseteater i 17 år og har både laget og danset i en rekke forestillinger for store og små.

Ane er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har blant annet jobbet med Den Norske Opera & Ballett, Oslo Danse Ensemble, Jo Strømgren, KATMA, og har vært å se som danser i flere ulike produksjoner på DNS.

Andreas er kjent fra Absence Crew, har vært norgesmester i breaking og har medvirket i flere forestillinger på DNS som Askeladden På Nye Eventyr, Norr – Da gudene breaket, Circus Absence, Askepott, Peter Pan og Mali befaler.

Relatert innhold