Shockheaded Peter

227

Skrekkelig gøy!

Du har sikkert hørt at «Det ordner seg for snille barn».Vel, kanskje det. En ting er i hvert fall sikkert: I musikalen «Shockheaded Peter» er det ingen lykkelig slutt for de slemme barna.

Musikal for voksne

Teaterkjelleren

25. nov. – 30. des.

Om forestillingen

Her kuttes ikke bare fingrene, men halve hånden av den som suger på totten, tarmer rives ut på den som plager hunder, gjengbøller drepes av julenissen og fyrstikklekende jenter brenner opp. «Shockheaded Peter» er en umoralsk fest, og festlig teater der ikke alt godt kommer med storken.

Premiere i Teaterkjelleren 25. november.

+ Les mer

Lenge før «The Simpsons», «South Park» og Tim Burton, ja, for rundt 175 år siden, skrev den tyske psykiateren Heinrich Hoffman «Der Struwwelpeter» som reaksjon mot snillisme i barneoppdragelsen. Boken er en klassisk samling av herlige grusomheter og kan vel sies å være den rake motsetningen til Margrethe Munthe. I 1998 tok britiske Julian Crouch og Phelim McDermott fatt i barneboken, og lagde et rammeverk til en hel musikal for voksne som raskt ble en suksess. Her møtes satirisk humor og gru, britisk pop og rock med grundig kabaretklang. Så har du en svakhet for Brecht og Weill, ispedd litt Tom Waits og en solid dose Are Kalvø, kan nok dette også være din kopp med te.

Vidar Magnussen er tilbake!
Det er nå med glede vi kan melde at Vidar Magnussen er tilbake på DNS! Denne gangen som regissør. Sammen med co-regissør og koreograf Stian Danielsen skal han servere oss dette upolitiske korrekte salmiakkdropset av en musikal. I rollene som Seremonimesteren og Sangeren finner vi Pål Rønning og Kjersti Elvik, som sammen med Heine Bugge på trekkspill skal sørge for at ingen bøllefrø eller drittunger overlever kvelden.

Så kryp ned i Teaterkjelleren, men bare om du våger!  For som Seremonimesteren sier: «De skumleste skrømt og olmeste beist ligger gravlagte dypt ned i sjelens skitneste kjellerrom …»

Basert på Heinrich Hoffmans «Der Struwwelpeter» («Busteper»).
Opprinnelig idé og produksjon av Michael Morris for Cultural Industry London.
Utviklet under prøver av Julian Bleach, Anthony Cairns, Tamzin Griffin, Jo Pocock og Graeme Gilmour

Teaterforlag: Nordiska ApS

Regi: Vidar Magnussen
Sjanger: Musikal for voksne
Varighet: TBA

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Av Phelim McDermott og Julian Crouch, med originalmusikk og sangtekster av The Tiger Lillies I Oversatt av Are Kalvø I Regissør: Vidar Magnussen | Co-regissør og koreograf: Stian Danielsen |Scenograf: Vasylyna Kharchevka I Dramaturg: Lillian Bikset.