Tre unge gutter sitter sammen på en sofa, smiler og ser på kameraet.

Podkast: Lørdagskafé: Billy Elliot

I dette lydopptaket gir regissør Lars Jacobsen og skuespiller Kristoffer Sagmo Aalberg oss ulike innganger til den sjarmerende oppveksthistorien som er blitt en suksessmusikal verden over. Og selvsagt får vi møte Billy Elliot – faktisk alle tre.

«Billy Elliot» er en mangefasettert historie. Den handler om kjærlighet til kunst, og om å ha mot nok til å følge sin egen vei. Det er en sterk far-sønn skildring som tar opp sorg, toleranse og tilgivelse, og den forteller om en verdikamp og et presset lokalsamfunn i en politisk krise. Vi snakker med regissør Lars Jacobsen og skuespiller Kristoffer Sagmo Aalberg én uke førpremiere på Store Scene..

De første 15 minuttene forteller Christian Bakke De Mello, Josva Bereket George Kiserud og Fredrik Halvorsen  om hvordan de  har jobbet med rollen «Billy Elliot» (vi beklager lav lyd på guttene).

Filmen om 11-åringen som vokser opp i et gruvesamfunn i England på 80-tallet, og som bryter med tradisjoner og fastlåste forventninger med å bytte ut boksing med ballett, ble fort en internasjonal favoritt da den kom ut i 2000. Få år etterpå tok Elton John initiativ til en musikalversjon, og siden har den fengslet publikum i alle verdenshjørner. «Billy Elliot» har premiere 27. januar på Store Scene og er i samarbeid med Fyllingsdalen teater.

Lars Jacobsen har regissert en rekke av de store musikaloppsetningene på Folketeatret i Oslo, og flere kjenner han kanskje igjen fra hans tid som skuespiller og danser på DNS. Skuespiller Kristoffer Sagmo Aalberg debuterte på DNS i 2011, og har siden spilt en rekke roller – også farsroller, som i Billy Elliot. Han hadde også en sentral rolle i storfilmen «Sulis 1907» som skildrer arbeideropprøret i gruvesamfunnet  Sulitjelma.