Hilde Trætteberg Serkland

Hilde_Trætteberg_Serkland_allbrukkrediteresSebastianDalseideDNS[24]

Hilde Trætteberg Serkland

Aktuell med:

Hilde Trætteberg Serkland er skuespiller, tekstforfatter, låtskriver og sanger.

Hun er utdannet innen utøvende musikkteater fra Högskolan for scen och musik i Göteborg (2005-2008) og Oslo Met (2009-2011).

Har siden endt utdanning jobbet ved Oslo Nye Teater, Vestnorske Teateret, Den Nasjonale Scene og gjennom Den Kulturelle Skolesekken/ Spaserstokken.

Les mer

I 2020 mottok hun NOPA sitt Kardemommestipend for sitt arbeid som tekstforfatter, og midlene i stipendet var øremerket for å videreutvikle og ferdigstille konsertforestillingen «Lille Bert og lille Ben – sanger om merkelige dyr og rabbel i magen». Denne hadde premiere på Lille Scene på DNS høsten 2021, og hadde i mars 2023 en ytterligere spilleperiode på samme teater. I alt spilte den 70 forestillinger. Musikken fra forestillingen ble gitt ut på plate høsten 2023.

 I 2019 gav hun ut sin første soloplate, «Puste i firkant» med eget materiale, og hun er vinteren 2023/2024 i studio og spiller inn sin kommende plate «Overganger».

Hilde har tidligere gjestet DNS i «Hellemyrsfolket», «Historien om et mord», «Kristin Lavransdatter» og «Come From Away».