Et gråtoneportrett av en kvinne med håret bundet tilbake, og gir et subtilt smil.

Hilde Trætteberg Serkland

Et gråtoneportrett av en kvinne med håret bundet tilbake, og gir et subtilt smil.

Hilde Trætteberg Serkland

Aktuell med:

Hilde Trætteberg Serkland er skuespiller, tekstforfatter, låtskriver og sanger.

Hun er utdannet innen utøvende musikkteater fra Högskolan for scen och musik i Göteborg (2005-2008) og Oslo Met (2009-2011).

Har siden endt utdanning jobbet ved Oslo Nye Teater, Vestnorske Teateret, Den Nasjonale Scene og gjennom Den Kulturelle Skolesekken/ Spaserstokken.

Les mer

I 2020 mottok hun NOPA sitt Kardemommestipend for sitt arbeid som tekstforfatter, og midlene i stipendet var øremerket for å videreutvikle og ferdigstille konsertforestillingen «Lille Bert og lille Ben – sanger om merkelige dyr og rabbel i magen». Denne hadde premiere på Lille Scene på DNS høsten 2021, og hadde i mars 2023 en ytterligere spilleperiode på samme teater. I alt spilte den 70 forestillinger. Musikken fra forestillingen ble gitt ut på plate høsten 2023.

 I 2019 gav hun ut sin første soloplate, «Puste i firkant» med eget materiale, og hun er vinteren 2023/2024 i studio og spiller inn sin kommende plate «Overganger».

Hilde har tidligere gjestet DNS i «Hellemyrsfolket», «Historien om et mord», «Kristin Lavransdatter» og «Come From Away».