Teatervåren 2023

Sterke skjebnevalg

Vårsesongen 2023 har et rikt repertoar der sterke skjebnevalg står i sentrum. Det handler om de valgene du tar, som vil forme og følge deg resten av livet. Om leting etter identitet og tilhørighet, og om sterke møter som slår gnister selv etter 400 år. Det er en sesong der ny norsk dramatikk står side om side med klassikere fra verdensdramatikken.

På DNS våren 2023

Norgespremiere 7. desember

Come from Away

En sann historie fortalt med hjertevarme og fengende musikk.

Handlingen utspiller seg på Newfoundland, hvor mange fly ble omdirigert til etter angrepene på World Trade Center. I løpet av noen få timer ble byens befolkning nesten fordoblet.

Norgespremiere 20. januar

Stillheten

Norgespremiere på gripende familiedrama.

John har nettopp debutert som poet og har store ambisjoner, samtidig som han sliter med psyken. Han vender tilbake til småstedet han kommer fra, og kommer hjem til en familie i krise.

Urpremiere 28. januar

Sytten somrar

Ei tyskarjente si historie.

Våren 1945 møter sytten år gamle Solveig atten år gamle Hans, og ho tek eit val som kjem til å forme resten av livet hennar. Ei historie om forboden kjærleik, skuldingar om landssvik, søsterlojalitet og rivalisering.

Premiere 9. februar

Den vesle prinsen

Eventyrleg reise om vennskap og kva som er viktig her i livet.

«Den vesle prinsen» er eit tankevekkande og morosamt eventyr fylt av fantasi og undring. Det handlar om kjærleik, om det å vere nysgjerrig og kva som eigentleg er viktig her i livet.

Premiere 17. mars

Robin faller

En forestilling inspirert av tekstene til Cezinando.

Lengselen etter å være noe, etter en familie, etter kjærlighet og trygghet driver Robin på hvileløs jakt etter identitet og tilhørighet. Men først må han ta et oppgjør med hvor han kommer fra.

Premiere 20. april

Romeo og Julie

En udødelig fortelling om kjærlighetens pris.

I hverandre finner Romeo og Julie et annet menneske som forstår og godtar de for den de er. At de ikke kan få hverandre gjør bare tiltrekkingen sterkere. Og farligere.

Premiere 5. mai

De må føde oss eller pule oss for å elske oss

Ærlig, skarp og morsom rant om hverdagsrasismens hvite blikk.

Det handler om rasisme, om å leve i en brun kropp med hvite blikk på seg, om seksualitet, ansvar og å ville kaste opp av samfunnsdebatten.

Premiere 12. mai

En handelsreisendes død

Et nådeløst og brutalt oppgjør med livsløgnen.

En dypt gripende og varm historie om vanlige mennesker, om mannsrollen, generasjonsmotsetninger og opplevelsen av ikke å strekke til. Stykket er kåret til verdens beste teaterstykke.