Omvisninger på Den Nationale Scene, Engen 1

Ønsker du å få vite mer om Den Nationale Scene – den ærverdige teaterbygningen og dagliglivet på teatret? Vi tilbyr omvisning og introduksjoner for grupper og skoleklasser.

Omvisningen tilpasses deltakerne og aktiviteter den aktuelle dagen, og gi gjerne beskjed om det er en av forestillingene som spilles, dere vil vite mer om.

På den generelle introduksjonen på teatret tar vi bl.a. for oss dette:

Hvorfor står det en statue av superfiolinisten Ole Bull innenfor inngangen? Hvem malte stjernetegn i taket og hva er «svettisen»? Vi sniktitter på det som skjer på scener og tar en runde i «bakhuset». Vi kan ikke love at vi treffer på husspøkelset, men vi vil fortelle om alle de andre som jobber i kulissene og veien fra idé til premiere.

Antall på én runde kan være mellom 10-17 deltakere, men programmet kan også tilpasses større grupper. Maks 40 personer. Varighet ca 45-60 min.

Omvisningene kan gjennomføres på dagtid eller i forkant av en forestilling.

Pris

Ordinær pris: kr 60,-
Skoleelever: kr 30,-

Ta kontakt på omvisning@dns.no

Praktisk informasjon

  1. Omvisningen må tilpasses sceneprøver og sceneteknisk arbeid, så vi følger ikke en fast rute, men tilpasser fra gang til gang.
  2. Omvisning innebærer gåing i trapper, og det er dessverre ikke mulig å ha med seg barnevogn.
  3. DNS’ verksteder (snekker, maler, smie, maske og kostyme) holder til i Simonsviken. Disse er derfor ikke en del av omvisingen av teaterbygningen, men send gjerne forespørsel til omvisning@dns.no om det er verkstedene man ønsker å besøke.