search

Come from Away

200

Musikal basert på en utrolig, men sann historie

«Come From Away» er en musikal som utspiller seg i uken etter 11. september 2001, og er basert på den sanne historien om flypassasjerene som ble omdirigert på grunn av angrepene på World Trade Center. Flyene måtte blant annet lande på den lille flyplassen i Gander på Newfoundland, Canada, og det er her handlingen i musikalen utspiller seg.

Om forestillingen

Manus, musikk og sangtekster: Irene Sankoff og David Hein
Oversatt av Håvard Rem
Regi: Markus Virta
Sjanger: Musikal
Varighet: TBA

I løpet av noen få timer ble byens befolkning nesten fordoblet med mennesker fra forskjellige deler av verden. Til tross for språkbarrierer og kulturkræsj, brettet innbyggerne i Gander opp ermene og tok imot de de reisende med åpne armer. Gymsaler ble rigget om til sovesaler, tårn av brødskiver ble smurt opp, ishockeyhallen ble et utvidet kjøleskap og de som kom langveisfra ble ønsket varmt velkommen.

Les mer

«Come From Away» er en rørende påminnelse om menneskers evne til å hjelpe hverandre når det virkelig betyr noe. Musikken består av nyskrevet verdensmusikk – fra østeuropeisk og irsk folkemusikk til afrikanske rytmer. Persongalleriet i musikalen er basert på (og deler i mange tilfeller navnene til) ekte Gander-beboere samt noen av de 7000 strandede reisende de sørget for fikk mat og husvære disse dagene. Flere av dem fikk livene sine forandret av tiden i den lille byen.

Regissør Markus Virta gjorde musikalen «Assassins» tidligere i år, og kommer nå tilbake for å bringe en ny norgespremiere til Store Scene.

Presentert etter avtale med Music Theatre International (Europe)

Kjøp billetter

Medvirkende

Se alle medvirkende

Regissør: Markus Virta | Musikalsk ansvarlig: Helge Lilletvedt | Scenograf:  Stine Martinsen | Lysdesigner: Palle Palmé | Dramaturg: Idun Vik, Lillian Bikset

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!