Romeo og Julie

214

En udødelig fortelling om kjærlighetens pris

Noen kjærlighetshistorier er så heftige at de slår gnister selv etter 400 år. «Romeo og Julie» er fortellingen om to ungdommer som styrter hodestups ut i en altoppslukende forelskelse og risikerer alt for å være sammen. Men det er også en brutal historie om maktkamp, låste familiekonflikter og en refleksjon om hvilken verden vi ønsker å leve i. Dette blir en klassiker i moderne drakt, men handlingen er uforandret.

Om forestillingen

Av William Shakespeare
Oversatt av Øyvindd Berg
Regi: Kjersti Horn
Premiere 20. april, Store Scene

 

Byen Verona er splittet i den hatefulle striden mellom slektene Capulet og Montague. Til tross for den innbitte blodhevnen forelsker Romeo Montague seg i Julie Capulet. De er tenåringer, og så lenge noen kan minnes har familiene deres vært i krig.

I hverandre finner Romeo og Julie et annet menneske som forstår og godtar de for den de er. At de to ikke kan få hverandre gjør bare tiltrekkingen sterkere. Og farligere. Forelskelsen blir en flukt fra den harde virkeligheten og et opprør mot foreldrene. Dramaet som følger, er en udødelig fortelling om kjærlighetens pris når man ikke får elske den man vil.

Les mer

Shakespeares mesterverk ble skrevet på 1590-tallet, men plasseres på Store Scene i vår egen tid i Kjersti Horns regi. Hun har i de seneste årene gjort seg bemerket med et helt særegent regigrep. Men selv om rammen rundt er anno 2023, er handlingen bevart. I rollene som Romeo og Julie finner vi Stine Robin Eskildsen og Ameli Isungset Agbota.

Kjøp billetter

Se flere datoer

Medvirkende

Se alle medvirkende

Regissør: Kjersti Horn
Scenograf og kostymedesigner: Sven Haraldsson
Video-regi: Mads Sjøgård Pettersen
Lyddesign: Erik Hedin
Lysdesign: Oscar Udbye
Kampkoreografi: Kristoffer Jørgensen
Dramaturg: Idun Vik

Relatert innhold

Romeo og Julie + DNS = sant!

Sist Romeo og Julie fylte scenen på DNS, ble det satt opp teatertog fra Oslo.

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!