To smilende mennesker som sitter side om side innendørs, den ene med kort hår og hendene knyttet under haken, den andre med briller og luehatt.

Podkast: Horn & Haraldsson om «Romeo og Julie»

Bli bedre kjent med radarparet bak «Romeo og Julie». Kjersti Horn og Sven Haraldsson sine brutale, kroppslige, ømme og ofte humoristiske forestillinger, har bergtatt teater-Norge. Nå rister de i verdens mest kjente kjærlighetshistorie.

Horn & Haraldsson har latt seg gripe av Shakespeares voldsomme drama om de unge elskende. Skildringen av ville, ustyrlige drifter spilles ut i teatrets trappeoppganger, toaletter og garderober akkurat nå, og denne  samtalen får du vite mer om hvorfor og hvordan.

De to møtes i publikumsrestauranten noen dager før premiere.

Samtalen ledes av Silje Gripsrud

Regissør Horn og scenograf Haraldsson møttes under studietiden i Stockholm, og har siden samarbeidet om en rekke prisvinnende produksjoner. De siste årene har de sammen med sitt faste team, utviklet et særegent teaterspråk der filmen er helt essensiell.

Gjennom rå, intime nærbilder følger publikum handlingen på store skjermer, mens skuespillerne selv gjerne befinner seg helt andre steder enn på scenen. Slik kombineres «her og nå-nerven» fra teateret med filmens muligheter for utsnitt og visuelle grep.