En person som står på scenen med en statue, og uttrykker en gest av takknemlighet eller overraskelse.

Tre Heddapriser til DNS!

Heddaprisen ble delt ut søndag 18. juni på Oslo Nye Teater, og hele tre av prisene gikk til DNS og «Romeo og Julie»!  Forestillingen fikk Heddaprisen for beste audiovisuelle design, beste regi og beste medspiller. Regissør Kjersti Horn mottok også Heddaprisen for særlig kunstnerisk innsats.

Heddaprisen for beste audiovisuelle design gikk til Mads Sjøgård Pettersen for videoregi, Oscar Udbye for lysdesign, Erik Hedin for lyddesign og Michaela Vyskocil Gettwert for kameraføring i forestillingen «Romeo og Julie». Mads Sjøgård Pettersen sendte i takketalen en takk til hele DNS for måten han og resten av det kunstneriske teamet ble mottatt på. Juryen skriver blant annet at: «det presise samspillet mellom kameraføring, musikk, lyd og lys fører kjærlighetsdramaet inn i vår hyperfiksjonaliserte tid. Det gir en ramme der en kjent tekst blir som ny i møte med vår samtid.»

Heddaprisen for beste regi ble delt ut til Kjersti Horn for «Romeo og Julie» som også takket DNS som hun beskrev som har stått på hodet for å få dette til. Hun takket også teatersjef Stefan Larsson ekstra for å gi henne og teamet tilliten og «latt de få holde på». Juryen skriver blant annet at: «Med en uredd, intim og risikofylt regi et sted midt imellom film, scenekunst og sosiale medier, pusher en av våre aller mest spennende regissører ensemblet til et driv og en intensitet som treffer i magen. Alt er virkelighet; alt er fiksjon.»

Heddaprisen for beste skuespiller/medspiller gikk til Svein Harry Schöttker-Hauge for rollen som Ammen i «Romeo og Julie». I takketalen sa han at dette er en produksjon med et unikt felleskap med trygghet og tillit der alle yter på sitt beste. Juryen skriver blant annet: «Denne medspilleren portretterer en karakter med et stort hjerte og mye alvor. (…) Prisvinneren spiller ikke bare med sine medskuespillere. Det er også en skuespiller som spiller med sitt publikum»

Vi gratulerer! Hele juryens begrunnelse og de andre vinnerne finner du her!

Les mer om forestillingen og kjøp billetter.

Foto: Skjalg Vold/ Heddaprisen