En kvinne stirrer på refleksjonen hennes i et ødelagt speil, og avslører en dobbel skildring av ansiktet hennes med ordene "lenis blikk" overlagt.

Lenis blikk

222

14.10.2023

– eller kunsten å trippe på åpenbaringens dørstokk

Leni Riefenstahl har fått plass i historien som en vesentlig filmskaper og pioner innen filmteknikk. Hun var også Hitlers favoritt, men nektet helt fram til sin død for at flere av filmene hun hadde laget var nazistisk propaganda. Hun fremstilte – eller iscenesatte – seg selv som en kunstner på jakt etter skjønnhet, helt uten politisk bevissthet og interesse.

Drama

Lille Scene

Spilleperiode: 9. sept. – 13. okt.

Ca 1 time og 5 min (ingen pause)

En kvinne stirrer på refleksjonen hennes i et ødelagt speil, og avslører en dobbel skildring av ansiktet hennes med ordene "lenis blikk" overlagt.

Om forestillingen

I 1982 ga Nina Gladitz ut en tv-dokumentar om romfolket Leni Riefenstahl hadde brukt som statister i en av filmene sine. Dokumentaren utfordrer oppfatningen om at Riefenstahl bare var en litt naiv kunstner med et godt blikk.

I den nyskrevne teaterforestillingen «Lenis blikk – eller kunsten å trippe på åpenbaringens dørstokk» føres de to kvinnene sammen igjen til en humoristisk og temperamentsfull dragkamp om sannheten.

I et oppdiktet møte konfronterer Gladitz nok en gang Riefenstahl med fakta sistnevnte helst ikke ønsket skulle se dagens lys. Men hva er egentlig en kunstners ansvar? Og hva er egentlig en sannhet?

+ Les mer

Regissør Audny Chris Holsen og dramatiker Marius Leknes Snekkevåg har jobbet sammen siden 2009. De sto også bak teaterforestillingen «Kim F.» om Kim Friele som hadde urpremiere på DNS i 2018. Holsen og Snekkevågs forestillinger har et lekent og ekspressivt uttrykk.

Foto: Helge Hansen & Jonas Bostrøm | Montag

Informasjon til publikum:
I løpet av forestillingen spilles det av en flyalarm. Lyden varer i ca. 15 sekunder og kan oppleves som ubehagelig høy.

Vi gjør også oppmerksom på at det I løpet av de siste 10 minuttene tennes to urtesigaretter.

Av Marius Leknes Snekkevåg
Regi: Audny Chris Holsen

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Fra forestillingen

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Regi: Audny Chris Holsen
Scenografi og kostyme: Lise Christensen
Lysdesign: Anne Bergendahl
Dramaturg: Lillian Bikset

Inspisient: Unni Engan
Rekvisitør: Espen Røen
Maskør: John Einar Hagen
Kostymeansvarlig: Martha Irene Flæsland
Lydtekniker: Daniel Tveit

Relatert innhold

Podkast: Lørdagskafé: Lenis blikk

Møt dramatiker Marius Leknes Snekkevåg og regissør Audny Chris Holsen i en samtale om arbeidet med forestillingen som snart har premiere på Lille Scene 9. september kl 13:00.

Podkast: Foredrag: Riefenstahl og bearbeiding av fortiden

Leni Riefenstahl er blitt kalt «nazi-esteten» og  filmene hennes løftet frem Hitlers budskap og nazismens menneskeideal. I dette foredraget trekker ...

Intervju: dramatiker Marius Leknes Snekkevåg

Leni Riefenstahl og Nina Gladitz slippes løs på Lille Scene i det dramatiker Marius Leknes Snekkevåg kaller «et laboratorieeksperiment for å se hvordan de to oppfører seg».