Hva var drivkraften til Hitlers favorittfilmskaper Leni Rienfenstahl? Nå iscenesettes et møte mellom henne og kvinnen som kjempet for å felle den kjente filmpionerén. I denne samtalen får du vite mer om de to kvinnene og forestillingen «Lenis blikk».
Podkast: Lørdagskafé: Lenis blikk
Dramatiker Marius Leknes Snekkevåg og regissør Audny Chris Holsen møttes i en publikumssamtale i forkant av urpremieren 9. september.
Hun var en nær venn med Hitler og sto bak propagandafilmene «Viljens triumf» (1935) og «Olympia» (1936). Leni Riefenstahl hevdet likevel at hun ikke var opptatt av politikk eller kjente til krigsforbrytelsene. Hennes fokus var kun å utvikle filmteknikker og lage fantastiske filmer. Bildet av seg selv som en banebrytende filmskaper, holdt Riefenstahl fast ved til hun døde i en alder av 101 år, og myten fikk også et visst fotfeste.
En annen filmskaper, Nina Gladitz, viet imidlertid all sin tid til å etterforske Leni Riefenstahl og motbevise dette. Gjennom en tretti år lang kamp samlet hun dokumentasjon på at Riefenstahl godt visste om konsentrasjonsleirene og nazismens uhyrligheter. Det var først gjennom en bok og en tv-dokumentar i 2020 at hun begynte å få gehør.
I forestillingen «Lenis blikk» iscenesettes et oppgjør mellom de to filmskaperne. Sist Snekkevåg og Holsen samarbeidet på DNS, var med forestillingen om Kim Friele i 2018.