DNS er nominert til fem Heddapriser

På en pressekonferanse onsdag 8. juni ble årets Heddaprisnominasjoner offentliggjort, og det ble klart at DNS har mulighet til å stikke av med hele fem Heddapriser under prisutdelingen søndag 19. juni.

Beste mannlige skuespiller/hovedrolle

Bjørn Willberg Andersen er nominert i kategorien beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som Thomas Newton i «Lazarus» av David Bowie/Enda Walsh, i regi Stefan Larsson. Forestillingen høstet mange lovord da den hadde premiere 22. april, både fra kritikerne og publikum, og har så langt solgt 9700 billetter.

Beste audiovisuelle design

«Lazarus» er også nominert i kategorien beste audiovisuelle design med Andrea Grettve for filmregi, Helge Lilletvedt for musikalsk ansvar og Torben Lendorph for lysdesign.

Beste mannlige skuespiller/medspiller

Forestillingen som for tiden deler Store Scene med «Lazarus», «Morgenstjernen», fikk også en nominasjon med Erik del Barco Soleglad i kategorien beste mannlige skuespiller/medspiller. «Morgenstjernen» er basert på Karl Ove Knausgårds roman, og hadde urpremiere 21. april med Linus Tunström som regissør.

Beste musikkteaterforestilling

«et tindrende opplagt og samstemt ensemble både på scenen og i orkestergraven.» Skrev Dagbladet etter norgespremieren av musikalen «Assassins» av Stephen Sondheim og John Weidman, og Heddajuryen stemmer i med en nominasjon i kategorien beste musikkteaterforestilling. Regi Markus Virta som også er regissør på musikalen «Come from Away» på DNS i høst.

Beste barneforestilling

I beste barneforestilling er «Patricks triks» av Kristo Šagor nominert. Forestillingen var et samarbeidprosjekt med Brageteatret med Terje Skonseng Naudeer som regissør.

 

Heddaprisen har som formål å hedre fremragende prestasjoner i norsk scenekunst. Prisen deles ut årlig og ble utdelt for første gang i 1998. Årets prisutdeling favner over to hele år grunnet pandemien, og antall nominerte er utvidet fra tre til fem i alle kategorier. Alle nominerte og mer om Heddaprisen finner du her.