search

Utsatt: Røyk over Isdalen

95

21.11.2020

True crime-teater om jakten på “Isdalskvinnen” – Norges største krimgåte

Er du hektet på krimsaker fra virkeligheten? «Røyk over Isdalen» viser deg alt du noensinne har ønsket å vite om Isdalskvinnen, pluss alt det du ikke visste at du ønsket å vite om denne mystiske kvinnen. Og muligens også noen ting du ønsket at du ikke skulle få vite om henne.

Om forestillingen

Av: Aslak Moe
Regi: Aslak Moe
Sjanger: Krim

Vi følger småbarnsfaren som bruker nettene til å saumfare alle spor i saken – en ekte true crime-slave som er så fengslet av Isdalskvinnen, at det går på familielivet løs. Sammen med ham gjennomgår vi hele den bisarre saken fra 70-tallet, slik den er kjent fra NRK og BBC sin dekning av den, men også krisen som oppstår når det ikke er mer å oppdage – uten at han er nærmere noen løsning på gåten. Når han så åpner en ny bok om saken, stilles alt i et nytt lys.

Les mer

«Isdalskvinnen» er blitt en myteomspunnet legende. 50 år har gått siden et kvinnelik ble funnet sterkt forbrent i Isdalen og med rester av sovepiller i kroppen. Hvem var denne kvinnen? Var det drap, selvmord eller ulykke? Da det ble kjent at kvinnen opererte med åtte falske identiteter, hadde kodete reiseruter og en koffert med parykker, spredte det seg et gigantisk gufs over byen – en frysebyge som strakk seg langt utover landegrensene.  Var hun israelsk eller russisk agent?

Mens politiet offisielt konkluderte med selvmord, har folk der ute fortsatt å lete etter sannheten…

Urpremiere på Lille Scene 8. mai.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Årskort Ung

Under 25 år og glad i teater? Et år med teateropplevelser for kun kr 1150,-

Medvirkende

Regissør:  Aslak Moe | Scenografi og kostymedesign: Mari Hesjedal

Opplev mer

Besatt av gåten om Isdalskvinnen

Den 50 år gamle krimgåten fra Bergen fanger fremdeles folk over hele verden. Aslak Moe ble så oppslukt av de ulike teoriene om hvem den døde kvinnen i Isdalen var, at han måtte ta grep.

Fire om Isdals-mysteriet

Hvem var kvinnen som ble funnet død i Isdalen i 1970? Mysteriet skaper stort engasjement den dag i dag, og ...