PeerGynt

Å nærme seg Peer Gynt er å nærme seg Norge innenfra

Velkommen til et musikalsk, visuelt og sosialt hørespill som vrir og vrenger på tolkninger av selveste nasjonaleposet. Tore Vagn Lid er prisbelønt for sin måte å lage teater på, og med et supert team av skuespillere, musikere og visuelle kunstnere, bruker han filmatiske virkemidler og spennende sceniske løsninger i sin utforsking av Henrik Ibsens «Peer Gynt».

Om forestillingen

Fritt etter Herik Ibsen
Audiovisuelt konsept: Tore Vagn Lid
Sjanger: Musikkteater
Varighet: Ca 2 timer

En gang samlet stammene seg rundt leirbålet for å fortelle og synge om seg selv – om hvor de kom fra, hvem de var og hvem de hadde tilhørighet med. Dermed ble det også klart hvem de ikke hørte sammen med, og altså hvem fiendene var.

Med musikken som inngang, i et nytt spenn mellom Edvard Grieg og Harald Sæverud, nærmer man seg i denne forestillingen Peer Gynt fra ulike kanter – hvordan historien er blitt brukt, og også misbrukt, til å fortelle hvem vi er og bør være.

Les mer

Skillelinjene mellom teater og konsert, kunst og politikk, fortid og nåtid er uviktig i Tore Vagn Lids særpregete oppsetninger. Med en metode som ligner psykoanalysens, borrer han seg inn i ulike tema gjennom både tekst, musikk og video – og slik fremkaller forestillingene hans ofte tanker og ideer som vi tidligere ikke har vært bevisst på. Tore Vagn Lid er prisbelønt for sin måte å lage teater på. Hans siste oppsetning på DNS «Vår ære/Vår makt» ble en publikumsvinner og vant flere priser, deriblant Heddapris for beste regi og Ibsenprisen for beste scenetekst.

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Fritt etter Henrik Ibsen I Audiovisuelt konsept og regi: Tore Vagn Lid I Scenografi: Olav Ryand Myrtveit

Opplev mer

Sterke historier og mye kjærlighet

– Jeg vil gi teateropplevelser som sitter lenge i kroppen, og leter etter historier som gir oss nye perspektiv på hvem vi er og ønsker å være. Neste år byr på storslagne, spektakulære oppsetninger og mange rørende og humoristiske forestillinger, sier teatersjef Agnete G. Haaland.

Årskortet er tilbake!

Se alle forestillingene på DNS i 2019 for bare 1900 kroner! Du får også med deg venner og kjente til 20% rabatt.