search

PeerGynt DUB

61

Et musikalsk-visuelt hørespill

Dramatiker og regissør Tore Vagn Lid er prisbelønt for sin måte å lage teater på, og med et team av skuespillere, musikere og visuelle kunstnere undersøkes nå Ibsens «Peer Gynt» i et spenn mellom skuespill, hørespill og konsert.

Om forestillingen

Fritt etter Henrik Ibsen
Audiovisuelt konsept: Tore Vagn Lid
Sjanger: Musikkteater
Varighet: Ca 2 timer

En gang samlet stammene seg rundt leirbålet for å fortelle og synge om seg selv. Slik skaptes et fellesskap, et «Vi», men dermed også et begrep om «De andre». I Teaterkjelleren er det duket for en musikalsk og visuell samlingsplass, og du inviteres til en flerstemt tilnærming til en av våre mest sentrale historier, selveste nasjonaleposet: Peer Gynt.

Samlet rundt leirbålet, med syngende skuespillere og spillende musikere, med personlighetstester og med pølsegrilling, nærmer vi oss fenomenet «Peer Gynt». Vi følger den eventyrlige livsreisen, men også hvordan historien er blitt brukt, og kanskje misbrukt, til å fortelle hvem vi er og bør være. Inspirert av DUB-prinsippet i musikken, mikses kjente spor på nye måter. Slik kan nye sider ved verket tre fram, og stemmer som er blitt overhørt få komme til orde. Ikke minst er Griegs musikk viktig i denne miksen. Og her er mye mer enn den han komponerte til «Peer Gynt».

Les mer

Ibsen skrev «Peer Gynt» som et dramatisk dikt – det skulle først og fremst lyttes til og ikke iscenesettes. Det ga stort rom for fantasien, for å dra gjennom tid og rom, over hav og inn i fjell, men også til å stoppe opp, reflektere, filosofere og diskutere. Med Peer Gynt DUB tar Tore Vagn Lid Ibsen på ordet, og nærmer seg det dramatiske diktet som det han har kalt for et «visuelt hørespill».

Skillelinjene mellom teater og konsert, kunst og politikk, fortid og nåtid er uviktig i Tore Vagn Lids særpregete oppsetninger. Med en metode som ligner psykoanalysens, borrer han seg inn i ulike tema gjennom både tekst, musikk og video – og slik fremkaller forestillingene hans ofte tanker og ideer som vi tidligere ikke har vært bevisst på.

Tore Vagn Lids siste oppsetning på DNS «Vår ære/Vår makt» ble en publikumsvinner og vant flere priser, deriblant Heddapris for beste regi og Ibsenprisen for beste scenetekst.

 

 

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Av: Henrik Ibsen/Tore Vagn Lid | Konsept og regi: Tore Vagn Lid | Scenografi og kostymedesign: Olav Ryland Myrtvedt | Komposisjon og musikalsk arrangement: Knut Vaage/Tore Vagn Lid  Videodesign: Simon Valentine | Lysdesign: Anne Bergendahl

Opplev mer

Peer Gynt og veivalgene våre

Gjennom en miks av skuespill, hørespill og konsert aktualiseres tema i «Peer Gynt» som går rett til kjernen i menneskesinnet ...