search

PeerGynt DUB

61

Røverhistorier for spillere med og uten instrumenter

Gjennom tekst, musikk og video følger vi i Peer Gynts fotspor og blir med på en spennende reise som viser sprengkraften i Ibsens mesterverk.

Om forestillingen

Av: Henrik Ibsen/Tore Vagn Lid
Audiovisuelt konsept: Tore Vagn Lid
Sjanger: Musikkteater
Varighet: Ca 2 timer
Annet: Publikum sitter på puter på tribuner

Det blir en tankevekkende, musikalsk og visuell teateropplevelse når den prisbelønte teaterskaperen Tore Vagn Lid bygger om Teaterkjelleren for å følge i Peers fotspor – og samtidig finne nye stier. På scenen samles spillere med og uten instrumenter. Teamet vil mange kjenne igjen fra oppsetningen «Vår ære/vår makt».

Samlet rundt leirbålet, med syngende skuespillere og spillende musikere, med personlighetstester og pølsegrilling, nærmer vi oss fenomenet «Peer Gynt». Vi følger den eventyrlige livsreisen, men også hvordan historien er blitt brukt, og kanskje misbrukt, til å fortelle hvem vi er og bør være. Inspirert av DUB-prinsippet i musikken, mikses kjente spor på nye måter. Slik kan nye sider ved verket tre fram, og stemmer som er blitt overhørt få komme til orde. Ikke minst er Griegs musikk viktig i denne miksen. Og her er mye mer enn den han komponerte til «Peer Gynt».

Les mer

Ibsen skrev «Peer Gynt» som et dramatisk dikt – det skulle først og fremst lyttes til og ikke iscenesettes. Det ga stort rom for fantasien, for å dra gjennom tid og rom, over hav og inn i fjell, men også til å stoppe opp, reflektere, filosofere og diskutere. Med Peer Gynt DUB tar Tore Vagn Lid Ibsen på ordet, og nærmer seg det dramatiske diktet som det han har kalt for et «visuelt hørespill».

Skillelinjene mellom teater og konsert, kunst og politikk, fortid og nåtid er uviktig i Tore Vagn Lids særpregete oppsetninger. Med en metode som ligner psykoanalysens, borrer han seg inn i ulike tema gjennom både tekst, musikk og video – og slik fremkaller forestillingene hans ofte tanker og ideer som vi tidligere ikke har vært bevisst på.

Tore Vagn Lids siste oppsetning på DNS «Vår ære/Vår makt» ble en publikumsvinner og vant flere priser, deriblant Heddapris for beste regi og Ibsenprisen for beste scenetekst.

 

 

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Av: Henrik Ibsen/Tore Vagn Lid | Konsept og regi: Tore Vagn Lid | Scenografi og kostymedesign: Olav Ryland Myrtvedt | Komposisjon og musikalsk arrangement: Knut Vaage/Tore Vagn Lid  | Lysdesign: Anne Bergendahl | Lyddesign: Tor Endre Kalvenes | Videodesign: Eilif Fjell | Dramaturg: Morten Kjerstad

Opplev mer

Peer Gynt og veivalgene våre

Gjennom en miks av skuespill, hørespill og konsert aktualiseres tema i «Peer Gynt» som går rett til kjernen i menneskesinnet ...

16.11: Lørdagskafé: I Peer Gynts fotspor

Møt den prisbelønte teatermakeren Tore Vagn Lid og hør om hans nye prosjekt "PeerGynt DUB" som har urpremiere 22. november ...

Peer Gynt til overlevelsesleir

Den prisbelønte teaterskaperen Tore Vagn Lid sender Peer Gynt til en slags overlevelsesleir for å fortelle oss sin historie om seg selv på en ny måte.