Tre svarte og hvite portretter side om side, med to menn og en kvinne mot en enkel bakgrunn.

14.05: Lørdagskafé: Knausgård-epos til scenen

Det er ikke spart på noe når den fascinerende og rike flettverksromanen «Morgenstjernen» iscenesettes for første gang. Møt skuespillere og regissør til samtale om den spennende prosessen mot premiere, lørdag 14. mai kl 15 i publikumsrestauranten.

I «Morgenstjernen» spiller Eirik del Barco Soleglad den litt livstrøtte journalisten, som pirres av en drapssak i death metal-miljøet. Reny G.Folgerø er presten som begynner å tvile på både gud og ekteskap. Denne ettermiddagen treffer du de to sammen med regissør Linus Tunström. De gir deg innblikk i hvilke grep og tolkninger som preger teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds 666 siders epos. Samtalen er gratis, men du må reservere fribillett via lenken.

«Morgenstjernen» rommer et bredt persongalleri og magiske fenomen. Handlingen er i hovedsak lagt til Bergen, og vi hopper inn i livene til et stort knippe gjenkjennelige karakterer. Under deres hverdagslige dilemma, ulmer det en eksistensiell uro – og en frykt og fascinasjon for det som ikke kan forklares.