Mesteren og Margarita

247

En maktkritisk fortelling flettet sammen med humor, magi og musikk

«Mesteren og Margarita» av Mikhail Bulgakov er regnet som en av det forrige århundres store romaner. Noen påstår til og med at det er verdens beste bok. Et eventyr å stadig vende tilbake til, som sprenger alle grenser for tid og rom. Vi er både i himmelen og helvete og midt i virkeligheten. Romanen er både en krimgåte og en kjærlighetshistorie, og foregår både i Stalins Moskva og i Jerusalem for 2000 år siden. Og i vår versjon, også i Bergen her og nå.

Drama

Store Scene

Premiere 23. mai

Ca 2 timer og 45 min (inkl. pause)

Produsert av Den Nationale Scene i samarbeid med Festspillene i Bergen.

Om forestillingen

Satan, under navnet Woland, slår seg ned i byen. En mystisk og karismatisk karakter med uvanlige evner som involverer magi og forvandlinger. Woland har også en forbindelse med Mesteren, en forfatter som har skrevet en kontroversiell roman om Pontius Pilatus og Yeshua Ha-Notsri (Jesus Kristus), og som er bragt til taushet av systemet. Mesterens kjæreste, Margarita, blir tilbudt en pakt med Woland for å redde Mesteren. Og som en del av denne avtalen blir hun vertskap for en satanisk ball.

Handlingen i teaterstykket «Mesteren og Margarita» foregår fra torsdag til søndag morgen, men veksler mellom tre ulike tidsepoker: Jerusalem rundt år 26-36, Moskva år 1930 og Bergen år 2024. En maktkritisk fortelling om politisk undertrykkelse, kunstnerisk frihet og menneskets evige kamp mellom det gode og det onde. Flettet sammen med humor, tragedie, magi og musikk.

+ Les mer

Fredrik Saroea, vokalist og frontfigur i musikkgruppen Datarock, gjør her sin scenedebut på Den Nationale Scene i rollen som Woland. I rollene som Mesteren og Margarita finner vi Frode Bjorøy og Irene Waage.

Produsert av Den Nationale Scene i samarbeid med Festspillene i Bergen

av Mikhail Bulgakov, i en versjon av Simon Boberg
Regi: Simon Boberg

Kjøp billetter

Denne forestillingen er inkludert i Årskort 2024.

+ Se flere datoer

 

Mesteren og Margarita har premiere under Festspillene i Bergen torsdag 23. mai. Billetter i festspillperioden, 23. mai – 5. juni, kjøpes på fib.no

Medvirkende

+ Se alle medvirkende

Regissør: Simon Boberg
Scenograf: og lysdesigner: Edward Lloyd Pierce
Dramaturg: Kjersti Gulliksrud