Graffiti-dekket vegg med ulike signaturer, tegninger og en sentral sjablong av et ansikt på et bokomslag.

23.05: Foredrag: Den brennbare «Mesteren og Margerita»

Vil du vite mer om den verdensberømte romanen, som nå iscenesettes på Store Scene? «Mesteren og Margerita» var lenge forbudt i Sovjetunionen, og de politiske lagene i den rike fortellingen har fremdeles sprengkraft. Martin Paulsen holder foredrag i publikumsrestauranten 23. mai kl 17:45.

Martin Paulsen er ekspert på russisk og ukrainsk kultur ved UiB, og du møter ham i publikumsrestauranten på premieredagen. Det er gratis inngang, men du må reservere fribillett via lenken. Varighet er ca 40 min.

Krigen mellom Russland og Ukraina har gjort forfatteren Mikhail Bulgakov aktuell igjen, og kanskje enda mer kontroversiell, både i Kyivs gater og på russiske kinoer.

Romanen «Mesteren og Margarita» ble skrevet på det knalltøffe 1930-tallet, men den ble ikke publisert før 30 år senere og da i kraftig sensurert form. I dag har den rukket å bli en verdenskjent klassiker.

I romanen veksler Bulgakov fram og tilbake fra den elleville fortellingen om Satans besøk i det sovjetiske Moskva til møtet mellom Jesus og Pontius Pilatus. Det hele veves sammen av den uendelig vakre kjærlighetshistorien mellom Mesteren og Margarita.