En reklameplakat for stykket "hvem er redd for virginia woolf?" med to personer som står overfor hverandre på en konfronterende måte med et overlegg av et par som omfavner hverandre i bakgrunnen.

Hvem er redd for Virginia Woolf?

51

22.03.2019

Om forestillingen

Av: Edward Albee
Regi og oversettelse: Svein Sturla Hungnes
Sjanger: Drama
Varighet: Ca 2 timer og 40 minutter inkl pause

Det middelaldrende ekteparet Martha og Georg inviterer med seg en ung professor og hans kone hjem etter en universitetsfest. Det varer ikke lenge før det unge paret blir dradd inn i den verbale krigføringen mellom ektefellene. Infame og skarpladde replikker avfyres uten skam, og selskapslekene blir stadig mer grenseoverskridende. (Underveis avkles også de unges forhold. )

Med sitt treffende blikk og veldreide språk, ble Edward Albee’ stykke umiddelbart en stor hit i 1962. Filmatiseringen med Elizabeth Taylor og Richard Burton ble en Oscar-snakkis, og ekteskapsdramaet er et av de mest spilte og kritikerroste amerikanske skuespill gjennom tidene.

Premiere i Teaterkjelleren 13. februar.

terning-6-sort

Det kan neppe gjøres bedre!

Bergensavisen

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

En firerbande av de sjeldne løfter Edward Albees fuktige tekst opp til nye høyder.

Bergens Tidende

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

Publikum ler gjennom hele forestillingen. Når ble dette stykket en komedie, tidvis farseaktig? Jo, akkurat nå. Og det kler den.

Bergensmagasinet

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Medvirkende

Regi og oversettelse: Svein Sturla Hungnes  | Scenograf og kostymedesigner: Anne Karine Skåtun | Lysdesigner: Ola Bråten | Dramaturg: Morten Kjerstad

Inspisient: Marion Mulelid | Maskør: Mette Noodt | Sufflør: Nina Agnethe Kopperdal Teaterforlag: Nordiska ApS

Opplev mer

– Som å være på en fotballkamp

Den populære klassikeren «Hvem er redd for Virginia Woolf?» er et av verdens mest spilte drama, og skaper stort engasjement.

Edward Albee – mellom drøm og virkelighet

Edward Albee, mannen bak «Hvem er redd for Virgina Woolf?», var en sylskarp dramatiker som ikke var redd for å sjokkere.

Forlokkende ekteskapskrise

Det er duket for en mørk og morsom kveld når Ragnhild Gudbrandsen og hennes medspillere mesker seg i spydigheter og utagerende festing i «Hvem er redd for Virginia Woolf».