Evig søndag

63

21.12.2019

Om forestillingen

Av: Linnéa Myhre
Regi: Kristina Kjeldsberg
Sjanger: Monolog
Varighet: 90 minutter

Følelsen av å verken være verdifull eller viktig stenger venner og familie ute. Livet handler om å vente – på å bli tynnere, eller på likes og kommentarer på sosiale media. Helt til noe tilsynelatende umerkelig, uvesentlig og uventet skjer. Noe gjør det mulig å finne igjen seg selv.

Les mer

Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette – og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til.

(Linnéa Myhre: Evig søndag)

Da Linnéa Myhre ga ut Evig søndag var hun en av Norges mest kjente og prisvinnende bloggere med daglig besøk av 30 000 lesere.  I serien La Linnéa leve som gikk på NRK P3s nett-tv ble hun lagt merke til for sin åpenhet om psykiske lidelser

Forestillingen er en samproduksjon med Teatret Vårt i Molde.

Trenger du noen å snakke med?
ROS tilbyr lavterskel og gratis rådgivning for selv berørte, pårørende og fagpersoner.

Åpen chat mandag-torsdag kl 17-21 på: www.nettros.no
Telefon: 948 17 818 (innvalg 1)
E-post: veiledning@nettros.no
www.nettros.no.

 

 

 

Premiere på Lille Scene 12. desember.

terning-6-sort

«Evig søndag» er (…) en real indre krigsberetning, og med alt rundt av lyd, scenografi, musikk, lys og dramaturgi er dette katastrofalt … godt!

Romsdals Budstikke

Bilder

Medvirkende

Dramatisering: Mari Moen | Regissør: Kristina Kjeldsberg
Scenograf: Mari Watn | Komponist/lyddesigner: Andreas Catjar

Opplev mer

Sammenligningskultur og sunnhetsideal øker risikoen

– Spiseforstyrrelser snakker med samtiden. Før var det den tynne fotomodellen som var idealet. Nå er sykdommen mer relatert til fitness og kulturens prestasjons- og sunnhetspress, sier psykiater Finn Skårderud.

Å forlate fengselet

«Når du tror alt håp er ute, og at det ikke finnes en vei ut eller videre, så gjør det faktisk det», skriver forfatter Linnea Myhre, som har bidratt til større åpenhet rundt psykisk helse og spesielt spiseforstyrrelser og depresjon.