Svart og hvitt portrett av en kvinne med et skjerf.

Podkast: Møt Monica Isakstuen

Forfatter og dramatiker Monica Isakstuen avdekker våre verste sider som foreldre og løfter frem familiers umulige samtaler – alt med stor dristighet og en raus porsjon svart humor.  Hør henne fortelle om sine favorittema og forestillingen «Dette er ikke oss», dagen etter urpremieren på DNS.

Dagen derpå våknet Monica Isakstuen opp til strålende kritikker. Her forteller hun om tvil, forventninger og sin egen drivkraft i forfatterskapet. Samtalen ledes av Silje Gripsrud.

Etter at Isakstuen vant Brageprisen for det som ble kalt en modig og morsom skilsmisseroman i 2016, har karrieren hennes skutt fart både som skjønnlitterærforfatter og som dramatiker. Nå settes hennes nye stykke «Dette er ikke oss» opp for aller første gang på DNS, og tekstene hennes har også fått internasjonal oppmerksomhet.

Isakstuens forfatterskap belyser samspillet i nære relasjoner, og hvem man selv er i rollen som forelder, kjæreste og venn. Om hvor fremmedgjort man kan oppleve seg i sin egen familie og hvor stor avstand det kan bli mellom den man kunne ønske man var, og den man faktisk er, overfor barn og partner. Spesielt utforsker hun hvordan det er å være mor.

Morsomt og skarpt viser Isakstuen frem det man helst ikke vil vedkjenne seg eller snakke om. Det sies at hun som forfatter er spesielt opptatt av «det stygge» i mennesket. Hun skildrer i hvert fall komiske, såre, rasende og gjenkjennelige følelser som lett kan boble opp i hverdagslige situasjoner.

Etter samtalen blir det lagt opp til spørsmålsrunde

I samarbeid med Bergen kvinnesaksforening
Støtten av Bergens Riksmålsforening

Utgivelser av Monica Isakstuen
2008 – Sånn, borte, diktsamling
2009 – Avstand, roman
2011 – Alltid nyheter, diktsamling
2014 – Om igjen, roman
2016 – Vær snill med dyrene, roman
2017 – Anstendig og verdighet, boksingel
2018 – Se på meg når jeg snakker til deg, skuespill
2018 – Rase, roman
2021 – Mine venner, roman
2021 – Vi er krigere, skuespill