Tre individer som deler et letthjertet øyeblikk i en bygate.

De urolige

De urolige

111

30.01.2021

Opplev Linn Ullmanns gripende romansuksess gjenskapt for scenen!

Hvordan husker man oppveksten sin? Hvilke øyeblikk med mor og far har brent seg fast og preget oss? Linn Ullmanns roman «De urolige» er en hudløs fortelling om et barns kjærlighet til sine foreldre, om uendelig lengsel og en oppsplittet familie. Nå blir den for første gang iscenesatt i Norge.

Om forestillingen

Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Drama
Varighet: Ca. 1 time og 20 minutter, ingen pause

En skilsmisse. En kjærlighet over alle grenser. En datters uendelige lengsel etter en fraværende hardt arbeidende mor og en far som bor i et annet land.

Gjennom en vev av øyeblikksbilder, lapper, lister og lydopptak utforsker en kvinne hvordan det var å vokse opp. Hun går tilbake i tid og skildrer forholdet til far – og til mor. For de tre var aldri samlet. De var aldri én familie. I barndommen tilbrakte hun somrene på sin fars landsted i Sverige, mens hun resten av året bodde hos sin mor. Begge foreldrene var store kunstnere og arbeidet hardt med egne karrierer.

I en leken og poetisk form, forteller «De urolige» en sår kjærlighetshistorie. Vi ser skilsmissebarnets behov for å samle familien, en hardtarbeidende mor som forsøker å håndtere morsrollen og en far som fordyper seg i andre prosjekter.

Skuespillerne Susann Bugge Kambestad, Marianne Nielsen og Gerald Pettersen tar oss gjennom de mange lagene i fortellingen. Med både humor og dypt alvor skildres komplekse relasjoner og følelser som vi alle kan gjenkjenne.

Les mer

Da den prisbelønte romanen til Linn Ullmann kom ut i 2015, fikk den strålende kritikker og toppet raskt salgslistene. «De urolige» ble nominert til Nordisk råds litteraturpris og har vakt internasjonal oppmerksomhet.

Bak oppsetningen står den anerkjente regissøren Annika Silkeberg og hennes team, som tidligere har arbeidet bl.a. på Aarhus teater, Dramaten og Stadsteateret i Stockholm.

Norgespremiere i Teaterkjelleren 15. august

terning-5

Kruttsterkt. Premieren på «De urolige» var definitivt verdt å vente på.

Bergensavisen

En skildring av en enkelt terning som viser fem prikker arrangert i et x-mønster.

Godt skuespill og en sterk tekst gjør teaterversjonen av Linn Ullmanns «De urolige» til en fascinerende navigering gjennom en splittet families leting etter helhet.

DAGSAVISEN

Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av «De urolige», både av samspillet og det faktum at scenografien for en gangs skyld også spiller en slags hovedrolle.

Bergens Tidende

hjerte-sort

(…) tidvis er det glitrende, med bevegende enkeltprestasjoner og samspill.

Klassekampen

hjerte-sort

Intenst og nært om lengt, sakn og døden.

Dag og Tid

hjerte-sort

Det er sjelden jeg har opplevd replikker som sitter så spikret og et spill som virker så klart og naturlig. Publikum tror på situasjonen, scenerommet og relasjonene. DNS innfrir løftet om å sette Linn Ullmanns historie i bevegelse. Dette er et kjærlighetsforhold mellom tre personer som absolutt bør oppleves.

STOFF Magasin

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Av: Linn Ullmann

Manus av Annika Silkeberg, fritt etter Karen-Maria Billes dramatisering, oversatt av Cecilie Løveid | Regissør: Annika Silkeberg | Scenografi, lys- og kostymedesign: Jenny André | Lyd- og videodesign: Fredrik Arsæus Nauckhoff | Dramaturg: Morten Kjerstad | Teaterforlag: Nordiska Aps – København

Inspisient: Kjell Arve Vorland | Sufflør: Linda Oline Notøy | Produksjonsansvarlig kostyme: Elin Marie Aaasland Haraldsø | Lyd: Bjarte Våge
Lys/stillverk: Åge Rassmussen / Ida C. Brønn | Rekvisitt: Magnus Holm / Cathy Hopstock

Opplev mer

En vev av minner, uro og lengsel

Når Linn Ullmanns roman «De urolige» skal bli teater, har regissør Annika Silkeberg gått inn i minnene som svir mest.

Den første store kjærligheten

I dette intervjuet forteller Linn Ullmann om arbeidet med romanen «De urolige» som nå har norgespremiere som teater på DNS.

Leseprøvestart «De urolige»

Trekløveret i «De urolige» startet leseprøvene i slutten av januar. Vi ble med på prøven til stykket som har Norgespremiere ...