search

De urolige

De urolige

93

24.05.2020

Opplev Linn Ullmanns gripende romansuksess gjenskapt for scenen!

Hvordan var det å vokse opp med det berømte kunstnerparet, Ingmar Bergman og Liv Ullmann som foreldre? Hvordan skaper man sin egen vei mellom to giganter?

Om forestillingen

Regi: Annika Silkeberg
Sjanger: Drama

Med et uredd og utforskende blikk skildrer Linn Ullman sin egen oppvekst og familie. Det er en sterk historie om lengsel, desperasjon og kjærlighet. Når fortellingen iscenesettes for første gang i Norge, er det gjort med poetisk kraft og brutal realisme.

Den sagsomsuste svenske regissøren og den norske berømte skuespillerinnen var helt oppslukt i hverandre, og ikke minst i arbeidet sitt. De fikk et kjærlighetsbarn, men gikk fra hverandre kort tid etter. For Linn blir oppveksten en krevende balansegang mellom det omflakkende livet med sin mor og somrene i farens «uforanderlige» hus på den lille øyen Fårö. Som voksen er hun tilbake. Hun er en fremgangsrik forfatter og skal ta opp samtaler med sin aldrende far for å skrive en felles bok.

Les mer

Forestillingen gir oss innblikk de ekstreme situasjonene som denne familien sto i, kanskje spesielt mor og datter. Det er likevel mye som treffer alle som har vokst opp med «fraværende» foreldre som er dedikerte til sitt arbeid, livsverk eller egne problemer. Det er en gripende beretning om uro og oppsplittelse, og om et ønske om å samle familien, oppleve tilhørighet og skape sin egen identitet.

Øyeblikksbilder og fragmenter veves sammen i denne oppsetningen. Her er summing fra barndommens feriested, rastløshet og uro og sterke erindringer festet på små lapper, lydbåndopptak og falmende foto.

Bak oppsetningen står den anerkjente regissøren Annika Silkeberg og hennes team, som tidligere har arbeidet bl.a. på Aarhus teater, Dramaten og Stadsteateret i Stockholm.

 

Premiere i Teaterkjelleren 20. mars

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 1 900,-

Showpakke

Gjør teateropplevelsen til en helaften! Bestill billett og hotell til de rimeligste prisene.

Medvirkende

Av: Linn Ullmann | Dramatisering: Karen-Maria Bille | Oversettelse: Cecilie Løveid | Regissør: Annika Silkeberg | Scenografi, lys- og kostymedesign: Jenny André | Lyd- og videodesign: Fredrik Arsæus Nackhof

Opplev mer

En drømmeforestilling

Kamilla Wargo Brekling er regissøren bak «Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen». Les hennes tanker om det tragikomiske sammenstøtet mellom drømmer og virkelighet.

Storslagen forestilling til ettertanke

Over 12.000 har sett det storslåtte dramaet basert på en sann historie fra Bergen. I høst får du ny sjanse. ...

Åpner med Cabaret!

Svenske Stefan Larsson tiltrer som teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen ved nyttår, og i dag slapp han nyheten ...