search

De urolige

93

24.05.2020

Opplev Linn Ullmanns gripende romansuksess gjenskapt for scenen!

Når "De urolige" iscenesettes for første gang i Norge, er det gjort med poetisk kraft og brutal realisme.

Om forestillingen

Regi: Annika Silkeberg
Dramatisering: Karen-Maria Bille
Sjanger: Drama

Å se, å huske, å begripe. Alt kommer an på hvor du står. Første gang hun kom til Hammars, var hun knapt ett år gammel og visste ingenting om den store og omveltende kjærligheten som hadde brakt henne dit.

Egentlig var det tre kjærligheter.

Far og datter sitter med en båndopptager mellom seg. Planen var at de skulle dokumentere aldringen, i en bok de to skulle lage sammen. Men da de endelig er i gang, har alderdommen tatt tak i ham på en måte som gjør samtalene uforutsigbare og sprukne.

“De urolige” er en leken og utforskende fortelling om et barn som ikke kan vente med å bli voksen, og foreldre som helst vil være barn, om minner og glemsel og de mange historiene som utgjør et liv.

Øyeblikksbilder og fragmenter veves sammen i denne forestillingen. Her er summing fra barndommens feriested, rastløshet og uro og sterke erindringer festet på små lapper, lydbåndopptak og falmende foto.

Det er en gripende beretning om uro og oppsplittelse, og om et ønske om å samle familien, oppleve tilhørighet og skape sin egen identitet.

Les mer

Bak oppsetningen står den anerkjente regissøren Annika Silkeberg og hennes team, som tidligere har arbeidet bl.a. på Aarhus teater, Dramaten og Stadsteateret i Stockholm.

 

Premiere i Teaterkjelleren 20. mars

Kjøp billetter

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv hvor mye du vil spandere – enten én eller flere forestillinger.

Årskort

Mer for mindre! Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Årskort Ung

Under 25 år og glad i teater? Et år med teateropplevelser for kun kr 1150,-

Medvirkende

Av: Linn Ullmann | Dramatisering: Karen-Maria Bille | Oversettelse: Cecilie Løveid | Regissør: Annika Silkeberg | Scenografi, lys- og kostymedesign: Jenny André | Lyd- og videodesign: Fredrik Arsæus Nackhof | Teaterforlag: Nordiska Aps – København

Tettere på