Svømmer i et basseng som utfører et sommerfuglslag med undervannslys som reflekterer på overflaten.

Virkelighetsteater om den uvirkelige Covid 19-tiden 

Det er to år siden landet stengte ned og pandemien var et faktum. Snart står åtte modige historiefortellere på Den Nationale Scene for å dele sine opplevelser i en helt ny forestilling.

Forestillingen «Karantenetanker» er en collage over pandemiårene, der fragmenter av humoristiske og såre historier veves sammen med lydkulisser og film. Urpremieren er 25. mars på Lille Scene, DNS.

Ved, vann, luft

– De medvirkende har deltatt på fortellerverksted i regi av Bergen Borgerscene, og sammen med profesjonelle scenekunstnere har de skapt en tankevekkende, ærlig og vakker forestilling, sier kunstnerisk leder, instruktør og dramatiker, Vibeke Flesland Havre.

På scenen møter vi blant annet en IT-student, en skoleelev, en sosialantropolog, en uføretrygdet og en komponist som til sammen gir et bilde av hvordan koronaen har preget livene våre. De forteller om nye muligheter, om isolasjon, skam og frihet. Forholdet til naturen har endret seg, og ved, vann og luft har fått en ny betydning.

Utforsker grenser

Borgerteater er blitt svært populært i Europa. Målet med borgerscenen er å utforske grensene for hva teater er og kan være. De baserer seg på personlige fortellinger og forestillingene griper inn i folks virkelighet og har skapt et stort engasjement. Bergen Borgerscene har nå et samarbeidsprosjekt med Staatsshauspiel i Dresden og Káva Kulturális Műhely i Budapest der de utveksler erfaringer. «Karantenetanker» er en del av dette prosjektet.

Bergen Borgerscene har tidligere bl.a. produsert forestillingene «Det var en gang et menneske» (2015), «En plass i solen» (2016), «Lykkeliv» (2017/2018) og «Nav betaler» (2019). Alle forestillingene er vist på Den Nationale Scene, og de har blitt svært godt mottatt både av presse og publikum.