Svømmer som utfører et ryggløp i et basseng med ordene "karantene-tanker" vist nederst.

Karantenetanker

Karantenetanker

191

03.04.2022

En forestilling om ved, vann, luft

Dette er virkelighetsteater om en uvirkelig tid. Åtte mennesker forteller om sin opplevelse av to år med pandemi. Modige historiefortellere har sammen med profesjonelle scenekunstnere skapt en tankevekkende collage over tiden med covid 19.

Om forestillingen

Regi: Vibeke Flesland Havre
Sjanger: Virkelighetsteater
Varighet: Ca 1 time + samtale med på scenekanten

Koronapandemien ble for noen en ny begynnelse, en pause, en mulighet. Men smitten skapte også begrensninger, klaustrofobi, isolasjon. Klemming ble lovbrudd, øyekontakt fikk ny betydning. Språk og samspill endret seg. Nye følelser meldte seg; skammen over å sette andre i karantene, friheten ved å slippe å møte folk. En tanke om at dette var noe verden trengte for å komme på riktig kurs. En påminnelse om at forskjellene mellom folk bare øker.

I denne collagen veves refleksjoner og fragmenter av humoristiske og såre historier sammen med lydkulisser og film. Det kunstneriske teamet har satt fortellingene sammen til en helhetlig forestilling, som stiller spørsmål ved måten vi opplever verden på.

De medvirkende har deltatt på en rekke fortellerverksted i regi av Bergen Borgerscene. Her har de lyttet til hverandres historier og jobbet med fortellerteknikk.

Etter forestilling blir det samtale på scenekanten.

Produsert av Bergen Borgerscene i samarbeid med DNS&

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

En kjempespennende hyperaktuell forestilling som rørte meg dypt!

Publikummer

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

Jeg ble grepet og rørt og jeg gråt flere ganger underveis, og jeg lo mange ganger. Terningkast 7!

Publikummer

Ikon for en hånd som gir tommel opp.

Teater som engasjerer!

Publikummer

Kjøp billetter

+ Se flere datoer

Medvirkende

Manus og regi: Vibeke Flesland Havre | Scenograf: Lise Christensen | Lyddesign: Gunnar Innvær | Videodesign: David Alræk | Lysdesign: Randiane Sandboe | Produsent: Hjørdis Steinsvik |  Regiassistent: Michaela Gettwert | Dramaturgiassistent: Anne Bruheim  | Historiefortellere: Luca Fossen, Sunniva Lislerud, Siri Ansok, Inger Christine Årstad, Klaus Jørgensen, Vegard Sandnes Larsen, Johanne Magnus og Jan-Kåre Breivik