En person med kort hår holder opp en pris på scenen, stående foran en mikrofon. Grønne og gule scenelys lyser opp bakgrunnen.

To Heddapriser til Shockheaded Peter

Heddaprisen er den høyeste utmerkelsen i norsk teaterliv, og i år gikk to av de til forestillingen Shockheaded Peter. Kjersti Elvik ble tildelt Heddaprisen for beste sceneprestasjon musikkteater for rollen som Songaren i «Shockheaded Peter» og forestillingen «Shockheaded Peter» ble tildelt Heddaprisen for beste musikkteaterforestilling.

En gruppe mennesker står på scenen, med én person som snakker i en mikrofon. En skjerm i bakgrunnen viser tekst om en produksjon som heter "Shockheaded Peter.

Om Kjersti Elvik begrunnet juryen tildelingen blant annet med disse ordene:

«Vinneren utmerker seg med å kunne formidle gjennom sang, som er kjernen hos en musikkteaterutøver. Utøveren utmerker seg med en tilstedeværelse, en fysikalitet og en scenisk sjarm og kraft så voldsom at publikum må holde seg fast i stolen».

Og om forestillingen:

«Årets beste musikkteaterforestilling tok mange på sengen. Hva i alle dager var dette? Hvordan kunne noe så meningsløst og latterlig være så grunnleggende bra og
nyskapende? I denne forestillingen holder både spill, musikk, sang, regi, kostyme og kulisser et meget høyt nivå».

Gratulerer til alle involverte! Og vi minner om at forestillingen (heldigvis) er tilbake i november. Billetter  og mer info finner du her!