Ung gutt med hodetelefoner ved hjelp av en smarttelefon.

Spennende skurkejakt i Bergen sentrum

Den populære barnebokforfatteren Bjørn Sortland har laget en ny historie om Kunstdetektivene skreddersydd hørespillformatet. Den spennende historien om et kunstkupp på Kode, spilles av automatisk via en app når man vandrer rundt i Bergen sentrum.

– Det har vært en hoppeslott-fest å lage det – og særlig å høre det realisert av gode skuespillere, sier Bjørn Sortland, og forteller at han sjelden selv ler av det han skriver, men at han humret godt da han hørte det flunkende nye hørespillet som avspilles på mobiltelefonen til lytterne.

Humor og action

«Munch-myste riet» er tilgjengelig i appen Voice of Norway fra 18. juni til 15. oktober. Når appen med hørespillet er lastet ned, kan man ruten når som helst. Ruten er ca én kilometer, og passer også for yngre barn – om de får låne en mobiltelefon av voksne.

Les mer om Munch-mysteriet her.  

I historien «Munch-mysteriet» dumper søskenparet David og Sissel to voksne damer på 84 år som skal utføre et bestillingsoppdrag for superskurken Stig Svartvik. Nemlig stjele et Munch-bilde fra Kode 3. Ting går så fort, at Sissel og David ikke rekker å få hjelp fra politiet eller andre voksne. De må rett og slett fikse det selv, og de følger etter de to gangsterdamene. Lytterne blir med på en spennende gåtur fra Jernbanestasjonen til Festplassen, via Grieghallen og Kode. Fortellingen har en tydelig Sortland-signatur med mye humor, snappy replikker og en god dose action.

Fascinert

Bjørn Sortland er en prisvinnende barne- og ungdomsbokforfatter bosatt i Bergen. Han har skrevet over 70 bøker, deriblant flere actionfylte bokserier. Sortlands bøker er utgitt i 28 land. Det har vært mange som har ønsket seg flere bøker i serien om søskenparet David og Sissel, som har endt opp som kunstdetektiver i verdensmetropoler, så vel som flere norske byer. Sortland har hittil avslått, men ble fascinert av å lage en ny historie om de to modige ungdommene som hørespill.

Produsert av DNS i samarbeid med Kode