Et dukkehjem

Henrik Ibsens «Et dukkehjem» ble skrevet for over hundre år siden, i en tid hvor mye var annerledes enn nå. Men noen av spørsmålene han stiller er minst like viktige da som nå. Betyr det å elske noen at du må forandre den du er? Må du må spille et spill for at andre skal like deg?

Her finner du videoer, artikler og oppgaver om iscenesettelsen og historien som har vært utgangspunktet for forestillingen. Det gir et godt bakteppe før teaterbesøket og kan bidra til en større forståelse for forestillingen.

Kvinne i blomsterkjole kneler ned for å snakke med en ung jente i rosa kjole.

Et dukkehjem 1870 – 2021

Her får du innblikk i oppsetningen. Se videointervjuer med skaperne av forestillingen, og ta en sniktitt i kulissene på alt arbeidet som gjøres frem mot premieren.

Skjeggete 1800-tallsmann i formell antrekk.

Henrik Ibsen

Hvem var Henrik Ibsen? Og hvorfor regnes «Et dukkehjem» et av verdenshistoriens største drama? Lær mer om den berømte dramatikeren og «Et dukkehjem».

Et svart-hvitt bilde som viser en åpen spiralnotisbok med en liste på høyre side; en del av hodet til en person er synlig i forgrunnen til venstre.

Etterarbeid

Rom for refleksjon! Spennende oppgaver gir deg muligheten til å grave dypere og si din egen mening om det du har opplevd.

Kjære lærer!

Her er forslag til hvordan du som lærer kan bruke inspirasjonsmaterialet.