Inspirasjonsmateriell «Lille Eyolf»

Her finner du videoer, tekster og oppgaver om handlingen og iscenesettelsen av «Lille Eyolf». Vi gir også en kort introduksjon til dramatikeren Henrik Ibsen. Det gir et godt bakteppe før teaterbesøket og kan bidra til en større forståelse for forestillingen. Kanskje dere også kan diskutere litt om hva dere har sendt når dere er tilbake på skolen?

Familiedramaet Lille Eyolf fra 1894 er blant de siste stykkene som Henrik Ibsen skrev. Det regnes som et av dramatikerens aller mørkeste, og viser hvordan en familie opplever å miste et barn. Tragedien virvler opp  hemmeligheter fra fortiden, dårlig samvittighet, skam og sjalusi. De som er igjen, må ta et oppgjør med seg selv og hverandre. Hvordan skal de kunne leve videre?

Ibsen borrer dypt i menneskers drivkraft og belyser følelser som vi kanskje ikke vil vedkjenne oss. Det stilles også spørsmål rundt hvilket ansvar vi har for hverandre og oss selv, om frihet og plikter, og hva vår lengsel etter kjærlighet kan føre til. Temaene er tidløse og kan være utgangspunkt for gode diskusjoner.

Her er forestillingsomtale og mer om de medvirkende.

Lille Eyolf

Om forestillingen

Her får du innblikk i oppsetningen og handlingen. Se videointervjuer med skuespillerne og les intervju med regissøren. og

5_Henrik Ibsen fotografert på Karl Johans gate 1896

Om Henrik Ibsen

Les om Henrik Ibsens liv og dramatikk.

gruppearbeid 700x500

Etterarbeid

Her er forslag til tema og spørsmål dere kan snakke om etter forestillingen. Du får også tips for hvordan du kan skrive anmeldelse.

Kjære lærer

Her er forslag til hvordan du som lærer kan bruke inspirasjonsmaterialet.