Mann i svart skjorte og tutu som sitter ved siden av en stige med et gjennomtenkt uttrykk.

Lager familiekos i førjulstiden

I mørke tider er det desto viktigere med julestemning og fellesopplevelser med barna. Den Nationale Scene inviterer derfor til en nyskrevet forestilling med Alf Prøysens kjente julesanger.

– Korona-situasjonen skal gå minst mulig utover barna, og derfor har vi bestemt oss for å ha premiere på «Vaktmesterens julekonsert» 5. desember for 20 personer. Når forestillingen så spilles igjen fra 12. desember, håper vi jo at vi kan invitere inn flere i Teaterkjelleren, sier teatersjef Stefan Larsson.

Det er skuespiller Knut Erik Engemoen som i høst har laget en helt ny konsertforestilling med utgangspunkt i Alf Prøysens sangskatt. Det er mange som får gode juleminner av «Musevisa», «Julekveldsvisa» og «Romjulsdrøm», og i Teaterkjelleren møter vi vaktmesteren som finner en gammel pappeske fylt med de rareste ting som får ham i julestemning. Bortsett fra de to musikerne Helge Lilletvedt og Johanne Mjøs, er vaktmesteren helt alene på teateret. De andre er sendt hjem på tidlig juleferie.

I tillegg til de kjente julevisene får vi sammen med vaktmesteren oppleve flere Prøysen-perler i et nytt og lekent musikalsk univers.

– Som innlendinger flest er jeg flasket opp på Prøysen, og kjenner godt til sangskattens kriker og kroker. Jeg har tidligere spilt en Prøysen-forestilling for voksne her på DNS, og nå er det ungene sin tur. Musikerne og jeg har tatt et knippe kjente, og noen mindre kjente, viser og musikalsk lekt oss med sjangre og musikalske uttrykk. Det blir en varm og leken konsertforestilling om juletradisjon, tida vi er inne i nå, om hvem vi er når vi er alene og hvem vi er når vi er sammen, sier Knut Erik Engemoen, som gleder seg til å møte publikum igjen.