Mann i tutu sitter på en stige bak scenen, med teksten "vaktmesterens julekonsert" som indikerer et høytidskonserttema.

Vaktmesterens julekonsert

Vaktmesterens julekonsert

128

28.12.2020

Basert på Alf Prøysens viser

Teatret er stengt ned og på teaterloftet finner vaktmesteren en gammel pappeske, eller «pappask» som det heter i Prøysen-land. Den er fylt med gjenglemte rariteter. Velkommen til en leken teaterkonsert om musefeller, romjulsdrømmer og julestjerner. Om hvem vi er når vi er alene og hvem vi er når vi er sammen.

Om forestillingen

Av: Knut Erik Engemoen/Alf Prøysen
Sjanger: Julekonsert
Varighet: Ca 35 min

Anbefalt  for: 3- 7 år

Vi er mange som får gode juleminner av «Musevisa», «Julekveldsvisa og «Romjulsdrøm». Som innlending er skuespiller Knut Erik Engemoen flasket opp på Prøysen-viser, og sammen med musikerne Helge Lilletvedt og Johanne Mjøs har han nå laget en musikalsk julefortelling for barn som tar utgangspunkt i Prøysens sangskatter. Her møter vi igjen flere av de kjære julevisene, men også noen mindre kjente perler. Det hele i et nytt og lekent musikalsk univers.

Noen må holde hjulene i gang i julen. Skuespillere, musikere, skreddere og scenemestere har blitt sendt hjem på tidlig juleferie. Igjen sitter husets uoffisielle vaktmester med ansvar for rydd, fiks og lyspæreskift. Heldigvis har han god fantasi og en drøss med dingsebomser og sanger som minner ham om hvor magisk julen var før, da han var liten.

Gi teater i gave!

Du bestemmer selv beløpet du vil spandere.

Årskort

Kjøp årskort og se så mange forestillinger du vil for kun kr 2300,-

Hotellpakke

Gode priser på hotell og teater, i samarbeid med De Bergenske.

Bilder

Medvirkende

Av: Knut Erik Engemoen/Alf Prøysen | Musikalsk arrangement: Helge Lilletvedt  | Lysdesign: Geir Hovland | Regikonsulent: Annika Silkeberg  | Lyd: Camila Luque

Musikere: Helge Lilletvedt og Johanne Mjøs

Opplev mer

Lager familiekos i førjulstiden

Den Nationale Scene inviterer til en nyskrevet forestilling med Alf Prøysens kjente julesanger.