En collage av dramatiske teaterscener med ulike skuespillere i ulike emosjonelle og intense omgivelser. Senterteksten lyder: "Gripende og dramatisk TEATERHØST.

Planlegg teaterhøsten

I høstrepertoaret på Den Nationale Scene (DNS) går vi inn i de nære relasjonene mellom mennesker. Det sårbare i tosomheten, trekantdrama og subtile spenninger. Vi inviterer også publikum til å reflektere over hva som skjer når flertallet i et samfunn slutter seg til alternative sannheter.

«I vårt sted» av dramatiker Arne Lygre, følger tre kvinner som utforsker hva man kan tillate seg innenfor rammen av et vennskap. I «Nokon kjem til å kome», av Jon Fosse, borrer historien skarpt inn i helt grunnleggende vilkår for menneskelige relasjoner. At selv ukuelige optimister har sine avgrunner og dårlige dager får vi kjenne på sammen med Winnie i «Glade dager» av Samuel Beckett.

Brunjulf Jung Tjønns sterke tekst «Kvit, norsk mann» er en tiltrengt øyeåpner om hvordan det er å være adoptivbarn i Norge, mens vi i «Heksejakt» av Arthur Miller blir utfordret på hva som er sannhet når ryktene løper i et konservativt lokalsamfunn.

– Eg er stolt av å presentere ein sesong med sterke teatertekstar frå fleire av våre store vestlands-dramatikarar. Vi dykkar ned i dei intrikate vevnadene som knyter oss saman og dei kreftene som kan rive oss frå kvarandre. I ei tid der identitet og tilhøyrsel ofte blir sett på prøve, håpar vi at haustens framsyningar kan gi refleksjon, attkjenning og ei kjensle av fellesskap i det samansette menneskelege landskapet vi navigerer oss i saman, sier teatersjef Solrun Toft Iversen

Det blir også nypremiere på det skeive kjærlighetsdramaet «Kuk». Med oss inn i høstsesongen har vi også «Mesteren og Margarita», «Menn som ingen treng», «Shockheaded Peter», og hjertevarmt gjensyn med «Jul i Svingen».

Se hele oversikten over høsten på DNS her