Se hva teaterhøsten har å by på

I høstrepertoaret på Den Nationale Scene (DNS) går vi inn i de nære relasjonene mellom mennesker. Det sårbare i tosomheten, trekantdrama og subtile spenninger. Vi inviterer også publikum til å reflektere over hva som skjer når flertallet i et samfunn slutter seg til alternative sannheter.

Mye som frister? Da kan vi anbefale deg å sjekke ut halvårskort!

På DNS høsten 2024

Spilles fra 12. aug.

Mesteren og Margarita

Maktkritikk med magi og musikk

«Mesteren og Margarita» av Mikhail Bulgakov er regnet som en av det forrige århundres store romaner. Vi er både i himmelen og helvete og midt i virkeligheten.

Spilles fra 15. aug.

Menn som ingen treng

«Rystende og rørende»

Sju menn, sju historier. Bunde saman av musikk og eit fellesskap om å ikkje høyre til. Er det plass til dei, eller er dei berre menn som er til overs. Menn som ingen treng.

Nypremiere 15. aug.

Kuk

Skeivt kjærlighetsdramaet

Når John og hans mannlige samboer tar en pause, møter han tilfeldigvis kvinnen i sitt liv. Dette er utgangspunktet for «Kuk» – en skarp og vittig studie i seksualitet, identitet og om vanskelighetene som oppstår når man innser at man har et valg.

Premiere 6. sept.

I vårt sted

Vennskap i ustøtt felleskap

Astrid og Sara har nettopp møtt hverandre. De delte en sjokolade på en benk, og så ble de venner. Eva har tatt en pause fra sitt lange vennskap med Astrid, men nå kommer hun tilbake, og oppdager at Sara har kommet til.

Premiere 28. sept.

Nokon kjem til å kome

Tett trekantdrama

«Nokon kjem til å kome» av Jon Fosse er eit tett trekantdrama om tosemd, einsemd og korleis omverda kan bli ein trussel. Forventningar og håp brest, og ny frykt veks fram. Er parforholdet sterkt nok til å tole det?

Premiere 19. okt.

Heksejakt

Når løgn blir sannhet

Hva skjer når flertallet i et samfunn har sluttet seg til alternative sannheter? Når løgn har blitt et politisk våpen og få klarer å skille sannhet fra spinnet av oppkonstruerte historier og konspirasjoner?

 

Premiere 4. okt.

Kvit, norsk mann

Kritikerrost diktverk blir teater

Korleis er det for eit adoptivbarn å kome til Norge som ei reserveløysing, eit gjenbruksbarn som blir odelsgut? «Kvit, norsk mann» tek utgangspunkt i boka med same namn, og er ei reise som held fram, gjennom livslinjer og slektskap.

Premiere 15. nov.

Glade dager

En eksistensiell komedie

Winnie sitter fast i en jordhaug. Begravd til livet. Solen skinner ubønnhørlig, men Winnie synes det er glade dager. «Glade dager» av Beckett har flere likheter med hans kanskje enda mer kjente «Mens vi venter på Godot».

Spilles fra 9. nov.

Shockheaded Peter

Skrekkelig gøy!

Du har sikkert hørt at «Det ordner seg for snille barn».Vel, kanskje det. En ting er i hvert fall sikkert: I musikalen «Shockheaded Peter» er det ingen lykkelig slutt for de slemme barna.

Spilles fra 26. nov.

Jul i Svingen

Førjulsfavoritt for alle

Det skjer mye i Svingen i desember, både vanlige juleforberedelser og mer uvanlige aktiviteter for Linus og vennene hans Akaya, Nure, Åsa, Børre, Atif og Victoria.

Forestillingen er basert på NRKs adventskalender med samme navn. 

Gjestespill 16. og 17. sept.

Viva Verdi!

Verdis skattkiste

Giuseppe Verdi er kjent for gripende historier og dramatiske finaler som rører ved sjelen. Denne kvelden består av høydepunkt fra både det kjente og kjære – samt mer sjeldne operaperler.

Operakonserten presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene