search

Stillheten

211

Norgespremiere på gripende familiedrama

En varm sommerdag vender John tilbake til småstedet han flyttet fra for noen år siden. Han har nettopp debutert som poet, og har store ambisjoner, samtidig som han sliter med psyken. På det nedslitte hotellet ved jernbanestasjonen venter foreldrene og den eldre broren.

Om forestillingen

Av Lars Norén
Regi: Morten Borgersen
Norgespremiere 20. januar, Lille Scene

Det er en familie i krise John kommer hjem til. Faren Ernst sliter med alkoholproblemer og økonomien. Hans kone Lena er kreftsyk og har ikke lenge igjen å leve, og eldstesønnen Ingemar har vansker med å skape seg sitt eget liv. For John har det å flytte hjemmefra så tidlig ikke bare vært enkelt, og gjensynet med familien forsterker de psykiske problemene hans. Men det å være bundet til familien, gjør det krevende å løsrive seg, og finne ut hvem han er.

I korte glimt finnes en slags stillhet, en form for nåde og en mulig tilgivelse. Men kun som små glimt av kjærlighet eller av minner, av det å ha vært eller forsøk på å være en familie.

Les mer

Lars Norén var en svensk forfatter og teaterregissør. Han skrev diktsamlinger og romaner, men er fremfor alt en av Sveriges og Europas ledende dramatikere med over 70 stykker siden debuten. Hans fremstilling av menneskers kriser og sårbarhet er evig aktuell.
Sammen med «Natten er dagens mor» og «Kaos er nabo med Gud», utgjør «Stillheten» triologien som gjorde Lars Norén kjent som dramatiker på 1980-tallet. Den såkalte hotelltriologien bygger på en selvbiografisk historie om forfatterens egen oppvekst på farens leide feriehotell i den skånske landsbyen Genarp, og det er den yngste broren John som er Noréns alter ego.

Stykket blir for første gang vist i Norge i denne forestillingen, der teksten er oversatt av Arne Lygre.

Kjøp billetter

Bilder

Medvirkende

Se alle medvirkende

Regissør: Morten Borgersen
Scenograf og kostymedesigner: Milja Salovara
Lysdesigner: Geir Hovland
Dramaturg: Lillian Bikset

 

Relatert innhold

Podkast: Møt Monica Isakstuen

Forfatter og dramatiker Monica Isakstuen avdekker våre verste sider som foreldre og løfter frem familiers umulige samtaler – alt med stor dristighet og en raus porsjon svart humor.  Hør henne fortelle om sine favorittema og urpremieren på «Dette er ikke oss» i Teaterkjelleren 27. januar kl 17.30.

Podkast: Samtale Sumaya Jirde Ali

Møt Sumaya Jirde Ali som har skrevet «Havet tar det det ikke gir». Samtalen ble holdt i august, da forestillingen ble vist for første gang på DNS.

Er blitt korpsentusiast

Knut Nærum ble dypt sjarmert da han tok pulsen på korpsbevegelsen. Nå skaper han stor begeistring med den humoristiske familieforestillingen hvor skolekorps har hovedrollen. Spilles på Store Scene og en rekke andre steder i Hordaland i mars.

Gavekort

Gi teatermagi i gave! Du bestemmer selv beløpet du vil gi.

Nyhetsbrev

Få rykende fersk informasjon og de beste tilbudene først.

Teatertjommi

For deg mellom 18 og 30 år. Forestillinger til 50 % rabatt, og mer!